Bu tür durumlar ile yeni reklamverenlerin bir çoğu karşılaşmaktadır. Sebebi ise faturalandırma olduğuna bakmayın. Sitenizde bir problem vardır hesabınız yeni olduğu için direk faturalandırma askısına alır. Tabi istisnai durumlar olabilir, kartınızda hata vardır, faturalandırma bilgilerinizi geçersiz olarak doldurmuşsunuzdur.
vekolay adlı arkadaşımızın dediklerini harfiyen yaptığınızda sistem tarafından otomatik mailler ile cevap verilecek size. sizde telefonla arayıp destek hattındaki elemanlarla muhattap olucaksınız onların zaten dünyadan haberi yok. yani demek istediğim şudur ki reklamınızı kendiniz yayınlayamazsınız. Adwords APİ kullanan türkiyede bu işi yıllardır yapan bi ajans bulun. o ajans sizi biraz dolandırsın biraz paranızı yesin vs. aynı gün içinde reklamınız yayınlanır.
Mesajınızın akıllıca ve yerinde olduğunu vurgulamak istiyorum. Yalnızca api kısmına katılmıyorum. Halen Türkiye'de api kullanmadan iş yapan bir çok kişi ve ajanslar var. Açıkçası apiyi iyi yönde kullananda kötü yönde kullananda var fakat. Ben şuana kadar api kullanıpta müşterisinden -kimse kusura bakmasın durum böyle- para çalmayan birisi görmedim. Tabi eğer iç-dış komisyonları belirtiyorsa sıkıntı yok.