sayfa to siteye girilme ve bu girilmeler üzerinden reklama tıklama oranını gösterir. sitenize 1 kere giren adam 100 kere reklama tıklarsa %1000 sayfa to nuz olur buda o işte bir terslik/yanlışlık veya şüphe vardır anlamına gelir ayrıyetten dolaylı yoldan banlanmayla alakası olduğunun açıklamasıdır. Çoğu reklam firması %3-%5 civarlarında sayfa-to nun üzerine çıktığınızda kırmızı ibareyle sizi uyarır mantıksal olarak bu işte bir hata var diye. Siz bunu nasıl şehir efsanesine benzettiniz anlamadım. Bu tedbir alma ve adil reklam yayınlayan olma yolunda gayet faydalı ve gerekli bir istatistiktir. yanlış bilgi verip insanların sizin sözünüzle hareket etmesine ve %20-%30 to larda bile kuşkulanmayıp bir önlem almayarak banlanmasına yol açabilecek kadar emin konuşmanız çok yanlış değil mi? Siz bir reklam veren olsaydınız, 10 hitli bir siteden gelen 100 tıklamaya şehir efsanesi der geçermiydiniz yoksa müşteri kalitesinden şüphe duyup rahatsız mı olurdunuz ?
kesinlikle hatalı bilgi veriyorsunuz. Adsense yi iyice araştırmanızı tavsiye ederim % 40-50 lere kadar makul görülüyor dünya genelinde. Siz mantığınız doğrultusun da yorum yapıyorsunuz gibi geliyor bana.
Bu işi yapan insanların bizzat tecrübe ettiği değerler bunlar. Siz bu üstte bahsetmiş olduğunuz varsayımların düşünce çerçevesinde değilde bilimsel bir alanda ispatlayın bende bu dediklerinize inanayım. Mesela Adsense de bana sayfa to oranı % 50 olursa büyük sıkıntı vardır diyen bir adsense çalışanı makalesi gösterebilirsiniz yada buna benzer bir şey ?