Herhangi bir linux dağıtımını live cd olarak indirin ve live cd'den başlatmaya çalışın. Eğer sistem otomatik olarak masaüstüne geçebilirse biosta sorun yoktur. sonra ilgili masaüstünde install şeklinde bir kısayol vardır. oradan kuruluma geçin. kurulum sırasında hata verirse o hataya göre sorunun ne olduğunu görebiliriz.
Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal sürümünü indirdim. Kurmadan başlatma da vardı dediğiniz gibi denedim bastıktan sonra siyah ekran oluyo bişe gelmiyo bekliyorum bekliyorum ama hiçbirşey olmuyor. Sistem masaüstüne geçmiyor. Diğer bilgisayara harddiskini taktım onda gayet başarılı yükledim ubuntuyu ve diğer sistemleride başarıyla yaptım daha sonra harddiski eski bilgisayara tekrar takınca yine açılmıyor ve siyah ekran hiçbişe gelmiyor. Yeni bilgisayarda sorunsuz geliyor.
Eski bilgisayara hdd yi takınca ubuntuda şöyle bişeyde yazıyordu:
"hub v1-0 1.0 connect-debounce failed, port 5 disabled"
Ayrıca usb'den de ubuntuyu denemeye çalıştım onda da donanımları tararken hep takılıyor ve devam etmiyor.
kurulum denediğiniz cd/cd'lerde sorun olabilir.
bios sürümünüz güncel olmayabilir, flash bellek ile güncelleyip deneyin
Cd'lerde sorun yok. Bios sürümü güncel değil, bios güncellemeyide hiç denemedim. Baktığımda güncelleme kısmında ise floppy ile güncelleme var. Eski stil herhalde.