Merhaba arkadaşlar geçenlerde yandex browseri indirdim iyi googledan pek farkı yok yani browser sonuçta her neyse konuya geleyim;
Yandex browser indirdikten sonra 1.5 2 hafta geçti geçmedi web sitemde
sitesi, bilgisayarınızın güvenliğini tehdit edebilir.
Elimizdeki verilere göre, sitenin sayfalarına kötü amaçlı program kodu yerleştirilmiş. Bunu sitenin sahibi bilerek yapmış olabileceği gibi, sahibinin haberi olmadan kötü niyetli kişiler de yapmış olabilir.
Burada risk hakkında daha ayrıntılı bilgi veya sitenin güvenli kopyasını bulabilirsiniz.
Bu uyarıyı yoksay Sayfadan çık
Gibi uyarı geldi bende virüs sandım hatta foruma konu açmıştım geçen. Daha öncede başıma gelmişti fakat o GOOGLE olduğu için gerekeni yaptım ve temizlemiştim.
Sitemi 1 2 kez tarattım kodları araştırdım frame vs virüs varsa sildim gereksiz kodları vs anladığım kadarıyla uğraştım daha sonra birde web site online tarama yaptım virustotal vs gibi yerlerde.
yaklaşık 30 50 arama sitesi üzerinden siteye sorunsuz giriş görünüyor fakat tek malware virüs Yandex'te. Ve aklıma şu geldi " Acaba Yandex wm lar için webmaster araçlarını kullanmaları için sitelere uyarımı çakıyor bilerek ? Bu sayede daha mı çok kullanıcı olmasını hedefliyor?
Evet sizlere sorum şu ; Yandex web site sahibi olanların sitelerine BİLEREK bilgisayarınızın güvenliğini tehdit edebilir yazısı mı koyuyor? Web master araçlarını kullandırmak zorunda mı bırakıyor? (Bence Evet) Cevaplarınızı bekliyorum
( Sitem Hala Uyarıda )