bu tarz framework'ler "yazılımcı" kişiyi sınırlar. bu tarz hazır sistemler genelde ajanslarda kullanılır. bunun sebeplerini de biliyoruz zaten; seri üretim projeler yapmak, belli bir standartlarda olması (o standartların dışına çıkılamaması) ve bir yazılımcı işten ayrılır ya da başka bir işe yönelmesi gerektirse, onun yerine bakacak kişinin işini kolaylaştırmaktır. performans değildir yani. bu zamana kadar incelediğim ve denediğim hiç bir framework, arkadaşın dediği gibi "makarna" kodlamalardan daha performanslı çalışmamıştır.
ben hazır sınıfları kullanmayalım gibi bir şey demedim. tabii ki hazır sınıfları kullanmalıyız. amerikayı tekrardan keşfetmeye gerek yok. fakat o sınıfın neler yaptığını, nasıl çalıştığını bilmeliyiz ki yetersiz kaldığı yerde o sınıfı geliştirebilelim. o sınıfı "yeterli vaktimiz ve isteğimiz" varsa oturup kendimiz de yazabilecek yeterlilikte olabilelim.
şimdi şöyle düşünelim; ben oturdum bu phpquery sistemini öğrendim. yeni projelerde kullanmaya başladım. 1 sene sonra phpquery'nin geliştiricileri artık geliştirmeyeceklerini açıkladılar. benim için de yeterli gelmemeye başladı. ee n'apıcam? ısrarla kullanmaya devam mı edicem. n'olacak benim bu sistemi öğrenmeye, kullanmaya çalıştığım zamana?
@Deimosx hocam while içinde regex derken?
verdiğin örnekteki sayfanın kaynak koduna baktım, <html><head> tag'ları öncesinde divler mevcut. bence bu tarz şeylerden önce html w3 standartlarını öğrenmek daha mantıklı olacaktır.