Benim
domainsat.net üzerinde kullandığım kendi yazdığım, basit bir mantıkla işleyen bir sistemim var. 100-150 domain civarında domainim varken senede 3-4 tane teklif alırken (whois bilgisi üzerinden) bu sistem ile 4 ayda yaklaşık 10-15 tane teklif aldım 40 civarı domain için. Bunların çoğu gelen tekliflere cevap bile vermeden geçse ve bu teklifler benim açımdan kabul edilemez teklifler olsada

teklif tekliftir. En azından bir aktivite oluyor.
Sistemin nasıl çalıştığına gelince. Bir yönetim panelim var ben domain bilgilerini bu panelden ekliyorum. Kayıt yılı / ücret meta başlık, meta açıklama, ve html ile herhangi bir bilgi ve bunun gibi bilgiler.
Bu bilgileri xml'e dönüştüren bir php dosyam var.
Ve bu xml i şekillendiren bir render dosyam daha var.
Ve şekillenecek şablonu bir text dosyasında saklıyorum.
Bu dosyalar ortak çalışıp bir park sayfasını üretiyorlar.
Neden xml?
Bu sistemi başka bir sisteme entegre etmeyi düşünüyorum ileride o yüzden verilerin json, xml gibi kolay okunabilen şekilde alınması daha mantıklı geliyor bana şuan için.
Neden text dosyasında harici bir şablon?
Malumunuz bazen ftp programları yüzünden js kodları index'e yerleşiyor ve site zararlı içerik filtresine takılabiliyor. Çok fazla domain için bunu takip etmek çok zor. Ama ben böyle bir durumla karşılaşacak olsam tek sayfa şablonumu eskisi ile değiştirip en geç 2 saat içinde tüm domainlerin indexlerini bu js lerden kurtarabilmeyi hedefliyorum.
Ayrıca ileride yeni şablonlarda eklersem bu sayede domaine şablon atama işim de kolaylaşacak diye düşünüyorum.
İşleyiş nasıl?
Atıyorum abc.com'u aldım ve bir hosting hesabının nslerini girdim. Yönetim panelinden o domain için olan index.php kodlarımı alıp ftp'den bir index.php dosyası oluşturuyorum o kodlar ile. Sonrası sistemdeki üste bahsettiğim 3 dosya tarafından yapılıyor.
Yeni domain anasite de (domainsat.net'de) listeleniyor. (sadece buradan yeni domain'e link veriyorum.)
Verileri xml ile 2 saatte bir güncellenecek şekilde cache almasını sağlıyorum bu sistemin çalışmasını ve boşa yorulmasını önlüyor. Yani abc.com sadece 2 saatte bir ana siteden veri alıyor ve onu eskisi ile değiştiriyor.
Sistemin işleyişi böyle.
Ben de yukarda yazan arkadaşın biz seocu değiliz sözüne katılıyorum ancak özellikle yeni domainlerde diğer domainlerime link verip listelediğimde sorun yaşıyordum. Ve domain kendi aramasında bile (
https://www.google.com/search?q=www.domainadresi.com şeklinde) çıkmıyordu info almasına rağmen birkaç gün içinde. Buna da javascript ile listeleme yaparak (kaynak kodda o domainleri çıkartmayarak çözüm oluşturdum. Şimdilik bir problem yok gibi görünüyor seo açısından. Hatta bazı domainlerim kelime bazlı aramalarda da çıkıyor kendi aramalarında ilk sayfada.) Önemli gördüklerime h1, h2 tagları ile bilgiler ekliyorum etkisi de oluyor gibi.
Ayrıca spama kaçmayan ve çok link çıkışı olmayan bir park sayfasında ki google reklamları da çok sorun olmayacaktır diye düşündüğümden reklamlarımı da koydum. Ha para kazandırmıyor evet ama gene boş boş durmasından iyidir domainin. Bazen 1-2$ alıyorum bazen 0,1$ günlük ama sonuçta hiç olmaya da bilirdi.
Dursun öyle diyorum
Şimdilik bu kadar yazayım, çok çok kaliteli bir pörtföyüm olmamasına rağmen benim pörtföyüm bile bu kadar teklif alırken kaliteli domainlere sahip arkadaşlara da tavsiyem kendi park sistemlerini kullansınlar.
Yukarda yazdığım sistemin çok daha kullanışlı olanının size maliyeti belki bir iki domaininizin ücreti kadardır. Bence buna değer olacaktır sizin için.
Ama kesinlikle son kullanıcıya ulaşmak için park sistemini kullanmanız sizin için faydalı olacaktır. Ben burada bir liradan arttırım yapamadığım domainimi daha yeni XXX Tl gibi bir rakama sattım. vbvb...
İyi geceler diliyorum üşenmeyip okuyan herkese