Aradan zaman geçmiş ancak ben videonuzu yeni izledim. Aslında dersler çıkarmamız gereken ve babalara yön verecek bir konuşma olmuş, bu açıdan baktığımızda paylaşımın değeri de yüksek. Demek ki neymiş, her eve geldiğimde 14 yaşındaki oğlum halen tepeme atlamaya çalışıyorsa, öpücük manyağı yapıyorsa öff demeyeceğim, kıymetini bileceğim.
Ancak bu durum tamamıyle geçmiş ilişkilerle alakalı. Mesela ben fazlasıyla sosyal ve zaman zaman da deli olduğum için ilişkimiz de ona göre yerleşti. Kanka olduk oğlanla. Düşünün ki arabayı okulun önüne çekip "hadi kaçalım bugün okuldan" demişliğim vardır. E haliyle ilişkiler ona göre filizleniyor. Ama benim kötü yanım yok mu? Olmaz mı? Tonla belki. Şimdi sadece bu kıstasa göre "iyi baba" demek hiç mi hiç doğru olmaz.
Özellikle erkekler için sevgiyi söylemek kolay bir şey değildir. Öyle söylerler ama ben söylemeye değil, söylememeye dayanamıyorum. Direkt söylerim. Fakat bu benim tarzım. Herkes böyle olmak zorunda değil. Olmasını beklemek de haksızlık. Yaratılış bu, herkeste karakter farklı tezahür ediyor.
Sarılmak ve seni seviyorum demek aslında son derece kolay bir şey ancak durumu buna hazır hale getirmek sanırım zor. İnsanların neden bu kadar zorlandığını da anlamıyorum açıkçası. Sigara içmeyen içenlerin durumunu anlamaz ya, o misal. Valla ben yazarım da, söylerim de. Linux, adın ne bilmiyorum, seni seviyorum kardeşim. Sen de buradan zaman zaman alıştırma yap, arkadaşlarına söyle
Söyleyin sevdiğinizi be, ilk adımı siz atın. Boşverin gururu. Mezartaşına bakarak seni seviyorum demek daha kolay elbet ama o kadar beklemeyin bence. Ailede seni seviyorumu ilk başlatan büyük sevap kazanır ve neşenin tohumlarını atar. Eminim diğerleri de ona zamanla karşılık vermeye başlar.
Oğlum Barış'ı çok sevdiğimi tüm r10 alemine haykırıyorum. Canım oğlum benim, akşama bu yazıyı da okutacağım. Linux seni de seviyorum. Sen de git babanı sev, anneni sev. Kimbilir ne kadar farklı, kendilerine has özellikleri de vardır tüm ailenin. Sevgiyi ifade etmeyi başlatın ailenizde, azıcık deli olun yaa. Genç kalırsınız yeminlen.