Ufkabakan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Söz konusu olay sadece resmi seç, img host sitesini seç, upload et, linkini al, BB code çevir ise işlem basit. Ama şunu unutmayın, img hostlar farklı scriptler, hatta siteye özel yazılımlar kullanabiliyor. Bu durumda POST işlem değerleri ve dönen verideki seçilek verilerde değişiyor. Hatta dönen veriler aynı sitede dahi reklam vs seçimine göre değişebiliyor. Bu yüzden XML yada benzeri bir modüllerlik zor olacaktır.
aslına bakarsan xml daha moduler

google daki bir image uploader yazılımı var mesela. yıllardır elemanlar aynı programı xml ile kullanıyor ki.. ücretsiz bir yazılım ve 30-40 kadar hostu destekliyor. (O host ile ilgili bir sorun var ve güncelleme olmuyor olamıcak ise programın yeni versiyonunda xml içinde o host ile ilgili satır devre dışı bırakılarak interface tarafında görünmesi ve kullanıcının erişimi de engellenmiş oluyor)

xml in modulerliği şu.....

senin istediğin değişkenler a1, b1, b3 olsun....
image host istediği kadar script de güncelleme yapsın. sen istediğin sonuç değerlerini xml içinden hostun yeni verdiği veya vereceği değişken adına atama yaparsan... veya veri gönderirken kullandığı api ye değişken karşılıklarını xml den güncellersen daha kolay olur.
normal de bu xml sadece giden ve gelen değerlerin değerlerini taşıyor. işi yapan yine exe..

benim programcılık deneyimim delphi nin ilk seviyesinde bitti
sonraki yıllarımda oracle ve mssql den veri çekerek rapor hazırlamak, implemantason ve destek ile devam etti

ben script yazmayı bir türlü sevemedim

database adminlik, rapor hazırlamak, implemantasyon ve support daha cazip benim için.
as400 (rpc) ile yazılmış bir otomasyon da bile çalıştım