O kadar kendine güveniyorsan banka kredisi çekeceksin. Banka kredisi senin söylediğin sistemdir. İş döndürecek kadar kredi alırsın, işi döndürür faizi ile birlikte geri ödersin banka faizden kazanır. Yok işi döndüremesen de banka senin ilerideki tüm kazançlarına hayatına ipotek koyar o parayı alana kadar peşini bırakmaz.
Peki yatırımcı böyle mi? Hayır. Yatırımcı senin fikrine emeğine güvenip para koyup sana ortak olur. Sana para verip senin işin güzelleşince fazlasıyla o parayı geri alana yatırımcı değil tefeci denir.
Adam sana 150 bin lirayı koydu. Sen işi beceremedin ve 150 bin liralık yatırım ortada gitti. Geri ödeyecek misin adamın parasını? 150 bin lira batarsa ömür boyu batacak. O zaman o 150 bin lira ile iş tutarsa kazanılacak parada o adamın ömür boyu hakkı vardır.
Sen yatırımcıdan para almak ile birinden faiz ile borç almayı bir birine karıştırmışsın. Bugün a şirketinden bin liralık hisse alsam. Şirket 2 senede Türkiye nin en büyük şirketi olsa benim bin liralık hissem 1 milyon lira olur. Ama sen hayır 1 milyon lira olmaz, sen bin lira koydun, o bin lirayı geri alırsın ben sana bir de ekstradan 3-5 bin kar veririm işi kapatırız diyorsun.
Ben sen sıfırken sana 150 bin lira yatıracağım senin fikir milyon dolarlar ettiğinde o milyon dolarların yarısını alırım.
Çünkü biri iki yapmaktan daha zordur sıfırı bir yapmak.
Kendimize güveniyoruz çok şükür. Kredi olayına girmeme konusunda kesin kararlıyız, öyle bir seçenek yok.
Adam bize vereceği paranın garantisini almadan o parayı ortaya koymaz zaten, belli başlı sözleşmeler senetler vs. olur. Hibe edilmiyor sonuçta bu para.. Herkes farklı düşünebilir tabi, belkide biz yanlış düşünüyoruzdur. Mantık bahsettiğiniz gibidir onu bilemem. Fakat burda bi ortaklık söz konusu oluyor ömür boyu kazançtan pay alınıcaksa. Peki 10 sene sonra 20 sene sonra bu adamın bize nasıl bi faydası olacak? Biz para kazanmak için çalışmaya devam ederken bu en baştada dediğim gibi kira alır gibi para almaya devam edicek. He belki budur olması gereken ona yine bişey demiyorum. Ama bizim mantığımıza, bizim anlayışımıza ters bir durum.. Ortaklık bize göre sadece paradan ibaret değil. Diyebilirsiniz bu adam parasını koymuş projenizi hayata geçirmek adına en büyük adımı atmış. Eyvallah ama bununda bir sınırı vardır bence.. Neyse eğer yatırımcı bu demekse, ben cevabımı aldım başka söze gerek yok

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 00:10:36 -->-> Daha önceki mesaj 00:09:11 --
Hisse vericeksın hocam o adam yada
Proje devam ettiği sürece XX şahıslı adama aylık xxx kadar para ödemeyecegimize bu ödemenın x yıl kadar sürecektir
Diye bir anlaşma şartı ekleyin yılları fiyatları siz ekleyin
Yok hocam adam bu tarz maddelere girmedi bile, direk ömür boyu şu oranda kazançtan pay alırım diyip olayı noktaladı