peki bizzat hocam olan doktorlardan dinlediğim şu hikayelere kim tepki verecek?
"Evlat, doktoru ne vatandaş sever ne memur kesmi, avukat zaten hastane koridorlarında hasta arar doktora dava açıp para almak için, geçen yine olay çıktı, hasta muayene için doktora geliyo, jinekolojik muayene sırasında bana taciz etti diye 300milyarlık dava açıyor, doktor tedbirli olup yanında hemşire bulundurmasa o parayı ödeyecekti"
Şimdi bu doktor bu hasta yüzünden başka hastaya bakmayacak mi? Kusura bakmayın ama kimse 28saat para için ayakta beklemez. Para varsa bu para iş sonrası emek var olduğu için var, beş para etmez doktorlar yok mu var, onlar para kazanamaz zaten. Ayrıca para mevzu en son konuşulacak iş, bu ülkede işini düzgün yapmayıp doktorun 5te biri çalışmayıp 5 katı maaş alan bi ton insan var. Okumak için gerekli gayreti görseydinız bu işin para için değil insanlara yardım etmek için yapıldığını bilirdinız.
Dediğim gibi bi kısım doktoru görüp tamamına yormayın zira bu cahil insanların tepkisidir, ise yaramaz doktor denenler bile çok kez insan hayatı kurtarmıştır. Hem mesleğim olmasi açısından, hem de biraz olsun doktor fobinizi yenme açısından yazdım bunlari. Lütfen tepkinizi doktora değil 100hastayı tek doktorun kapısına dikenlere gösteriniz. Ayrıca konuştuğum doktorların yüzde 90ından aldığım tepki "devlete göre bizim mecburi muayene süremiz tek hastaya en az 15 dk, ama öyle olursa bi günde en fazla 30 hastaya bakarız keşke öyle olsa, ama kapıda bekleyen 70 hastaya kim bakacak?"