digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bu söylediğinin adı astım.
burnun tıkanmıyor sadece. nefes borusu da şişiyor alerjik reaksiyonla. daralan nefes borusu yüzünden nefes alamıyorsun.
doktora git hangisine gidersen git. ama ilacımı aldım iyileşeceğim diye bekleme. takibine devam et. alerji testi olman lazım neye karşı alerjin olduğunu bilmen lazım. mesela benim ev tozuna alerjim var. tozdan kaçamayacağım için sürekli hap kullanıyorum. ilk başlarda sadece hapşırma yapıyordu, haplarımı düzenli kullanmadığm için artık senin gibi nefes darlığı yapıyor.
doktora git ve takip et. muhtemelen rupafin crebros gibi bir alerji hapı ile hayatın boyunca sıkıntısız yaşayabilirsin. ama bu hapları sürekli kullanman gerekebilir.
eğer alerjini tedavi ettirmezsen alerji olduğun şeylerin sayısı ve şiddeti artar. eğer haplarını sürekli kullanırsan zaman içinde alerji olduğun şeylerin sayısı ve alerji şiddetleri azalır. tam alerji mevsimi. tedavini yaptır. yoksa her mevsim alerji olursun hatta astım olursun...
Hocam çok sağolun. Ben 1,5 ay kadar pulmicort kullandım, Film cektirmistim cigerlerden geçen yaz + solunum testi. Kadın astımsın demedi, Gibi dedi. geçen yaz iyiydim bu kadar değildim, kışın böyle oluyorum kokular burnumu tıkıyor, yada durduk yere tıkanıyor + nefes darlıgı oluyor. Şimdi gögse tekrar gıdeyım bı solunum testi, ciğer filmi çektireyim. Film de hiç bişey çıkmamıştı bu arada.

Cildiye ye de gideyim yarın, alerji testi orası yapıyormuş