Alıntı
Yaklaşık 10 yıldır alerjik astım sorunum var. Bugün bir devlet hastanesine muayene olmaya gittim. Daha önce birçok özel hastaneye, kliniklere de gittim açıkçası saçma sapan tedavilerden, aşılardan pek de fayda göremedim. Ya da ben kendime dikkat etmedim neyse orası önemli değil.
Hiç değilse bir kontrole gideyim dedim. Üniversitede öğrenci olduğum için SSK'lı sayılıyorum. Ama sabah SGK'da bazı sorunlar gerekçesiyle SSK'lı sayılmadığımı öğrendim. Neyse ulan dedim gittim vezneden 15 TL bayılıp randevu aldığım doktorun odasına doğru yol aldım.
Doktor kapısı açık pek de muayene odasına benzemeyen bir yerde oturuyordu. Bir doktor arkadaşıyla yüksek seslice muhabbet ediyorlardı. Neyse sekreteri de hastanız var diye uyarınca öyle bir baktı elimdeki kağıdı aldı; "ne sorunun var?" dedi. Ben de hala kapının önünde bekliyorum. Dedim ya oda oda değil. Öyle koridorda yol üstünde bir yerde. Dedim ki "astım hastasıyım", ben tam önceden tedavi gördüğümü işte ne gibi sorunlar yaşadığımı anlatacakken doktor direk kağıtta birkaç yeri işaretledi ve bunları yap gel dedi. Bir de öyle bir söyleyiş tarzı var ki s.ktr çekiyor sanki. Devlet hastanelerine alışkın biri olarak içimden 'sinirlenme' diye yatıştırıyorum kendimi..
Sanki bir çeşit astım hastası varmış gibi, sanki bütün astım hastalarının derecesi aynıymış gibi dinlemeden, anlamadan, insanın yüzüne bile bakmadan kağıda işaret koyup s.gt ne yapıyorsan yap diyor. Bu kadar baştan aşağı savma olduğu için 50 TL veripte tahlilleri yapmadım, bağırdım çağırdım, kağıdı yırtıp attım çöpe, çıktım gittim.
Devlet hastanelerindeki performans sistemi vb. nedenlerden ötürü doktorlara fazla yüklenildiği, açıkçası sistemin baştan aşağı bozuk olduğu bu yüzden de iyi bir sağlık sistemimizin olmadığı açık ve net.
Bunu devlet hastanesine yolu düşen herkes yaşayarak öğreniyor.
Tamam doktorlara şiddete karşıyız. Doktor ölümlerinin son bulmasını istiyoruz. Fakat bu doktorların halka olan psikolojik şiddeti ne olacak?
Devlet hastanelerinde doktorların %95 i böyle.
Doktorlar günde 1000 çeşit insanla uğraşıyor demek bu davranış biçimini meşrulaştırmıyor ne yazık ki. O zaman çağrı merkezinde çalışanlar da çok fazla insanla muhatap oluyorlar diye yarım yamalak yapsınlar işlerini. Telefonu açıp millete sövsünler, aşağılasınlar. Böyle mi meslek icra edilecek?
Eğer sistemin bozuk olduğunu, çok yorulduğunu düşünüyorsan çıkarsın bu sistemi bu hale getirenlere, en baştakilere isyan edersin. Gidersin senin gibi düşünen doktor arkadaşlarınla beraber anayasal hakkını kullanır; eylemini yaparsın,
hakkını ararsın.
Doktorlar 6 yıl okuyorda, biz başka fakülte okuyanlara 3 ayda mı veriyorlar diplomayı ? Biz mezun olunca zorluklar çekmiyormuyuz, çekiyoruz. Hatta doktorların çektiğinin çok daha fazlasını çektiğimiz oluyor. Tamam doktorluk kutsal bir meslek eyvallah. Ama artık şu insanlara
hayvan muamelesi yapmaktan vazgeçsinler.
Devlet hastanesine giden insan zengin değil ki.
Yine benim senin gibi garibana yapıyorsun bu yanlış davranışlarını.
Üstelik saygının da babasını görüyorsun insanlardan.
Herkes doktorlar önünde
iki büklüm anasını satayım.
Paylaşmak istedim arkadaşlar. Dileyen yorum yapabilir.