Bu söylediğinize katılmıyorum. Açıkca söylemek gerekirse işlemci aynı olabilir, hadi ekran kartı aynı olabilir fakat Ram, anakart genelde farklı oluyor. Çünkü fiyatlar malzeme vs kalitesine göre çok fark ediyor. Bu performans, dayanıklılık vs içinde farklılık göstermesine neden oluyor. Bu yüzden böyle bir şey söylemenin yanlış olacağını düşünüyorum. Ben de vermezdim o kadar parayı Casper'a.
Hocam, bir bilgisayar Teknikeri olarak tekrardan söylüyorumki, ekran karti Ana kart Ramlar vs, hepsi ayni oluyor tam olarak farklilik neyin neresinde anliyamadim? ram'in ne kadar farki olabilirki? sonuc itibari ile server kurmuyoruz. performas olarakta ram'den ne kadarini bekliyoruz? 4 Gb ram ile 8 gb ram arasinda yüzde kac performans farki olabiliyor acaba? Casper olarak degerlendirme yapmak bence cok yanlis.
Yetkili Servis ile alakali bir sorun varise o ayri bir konu. ama genel anlamda bütün mazemeler %80 i ayni fabrikanin ürettigi ürünleri kullaniyor. dusuncenize saygi duyuyorum ama hic bir sekilde katilmiyorum, iyi forumlar.