america[.st] bir zamanlar bendeydi. Şimdi ise ellerde...

Here-INC isimli şirkette.
forum[.ac] bir zamanlar bendeydi. Şimdi ise Turkticaret.net bünyesinde.
msn[.md] bir zamanlar bendeydi. Şimdi ise Microsoft'ta.
ydssorulari[.com] bir zamanlar bende idi, şimdi ise tus.com bünyesinde.
Daha birçok var fakat ismini veremeyeceğim domainler mevcut içlerinde.
forum'u keşke zamanım olsaydı da satmasaydım.
America'yı iyi ki satmışım. Güzel bir fiyata sattım. Başka o fiyata alacak çıkmazdı heralde.
msn'i satmadım microsoft el koydu
yds'yi daha iyi bir fiyata satabilirdim. Keşke o fiyata bırakmasaydım...
Her domain bir macera açıkçası. Güzel yerlere geldiğini gördükçe gurur duyuyor insan kendi ile.
Bu arada konu güzel olmuş bence. Firmalar ne tür domainler ile ilgileniyor görme fırsatımız olur katılım olursa.
Domainlerin satışlarını hangi platformlar üzerinden gerçekleştirdiğinizi de bizlerle paylaşırsanız platformların domain satışlarındaki etkilerini de görebilmemiz mümkün olacaktır...
R10 kapısından bakıldığında "reg fee" olarak değerlendirilen domainlerin satışlarının istenildiği şekilde gerçekleştirilebileceğini ve her domainin bir alıcısı olabileceğinin bir ispatı olarak satışlarınız dikkat çekici seviyede bir özelliğe sahip..
webwon'un macerasının bir kısmını forumun domain bölümünün müdavimleri gibi ben de olarak canlı takip ettim. Appraisals bölümüne açılan konular, projeler ve ardından satışlar... en güzel yol onunki aslında...
muhtemelen en ilginci sahibindenin sahibiyle sedo üzerinden yapılan kuponmatik macerası (netini peşin ödeme ile almışken pazarlık yapan ilk alıcı !... dönem itibarıyla istediğim karşılayan bir fiyattı forumda dörtte biri fiyatına satmaya da razıydım üstelik. bu r10 zaten işi bilmiyor. -müşterinin pazarlıkçı ruhunu tatmin olursa alemin en büyük kerizi siz olursunuz onlara göre

para benim cebime girdiği sürece biraz keriz olmakta benim açımdan mahzur yok. bu tip roller tam bana göre; çekinmeden başrol oynarım
bir diğeri panelde olduğunu bile unuttuğum ama zamanında sedo'ya hemen al fiyatı koymuş bulunduğum spor store'a bir ajans aracılığıyla gelen teklif oldu. bunun bir hayli düşük gittiğinin farkındayım..
forumda 750 liraya satışa çıkardığımda kimsenin bakmadığı, hatta muhtemelen belki bir 100-150 lira da indirim yapmam mümkün olan domain bir ay sonra fiyatını yaklaşık olarak 3.5'a katlarken, alıcının 100 tl indirim istemesi ise dramatikti. aslında çok daha fazlasını yapabilirdim ama bu tip durumlarda da türk alıcısının "mal ucuzsa bir şey vardır" kıllanmasına kurban oluyor satışlar. yine de bu indirim, yukarıda bahsettiğim alıcıların pazarlık ruhunun tatmininin satış konusunda müşteri memnuniyeti açısından ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi.
bunlar ve sayısı 10-15 civarında olan domainin dışında benim alıcı kitlem genelde varoşlar -sözüm meclisten dışarı

ama benimkiler domaini alıp düşürenler genelde-
tırt domain satış maceramız aşağıdaki linkte.
Sattığım domainler
Sanırım domainlerin birçoğu sedo üzerinden satıldı ve anladığım kadarı ile de satışlarda Türk alıcının ucuz etin yahnisi felsefesiyle yaklaştığı ve sizin en çok güvendiğiniz domainler yerine kıyıda köşede bekleyen domainlerin ilgi görücü olduğu aşikar...