- Jenerik bölümü kalkmalı bence.
- 3 - 4 Karakterliler
- Com, net, org
- Diğer Uzantılar

şeklinde teklif ve sabit fiyatlı olarak ayrışmalı.

Ayrıca ek olarak her ne kadar yönetici arkadaşlarımız bütün satış başlıklarını zamanlı olarak takip edemese de satış başlığında nasıl olumsuz mesajlara tepki gösteriliyorsa ve siliniyorsa, hatta o mesajları yazana ban cezası veriliyorsa aynı şekilde satış başlığındaki satışla alakalı olmayan olumlu mesajlara da bu şekilde muamele edilmelidir. Arkadaşın teki domain satışı yapıyor bir bakıyoruz 4-5 sayfa "hey gidi heyy ne domain idi be, ben bu domain'in kısa donlu zamanlarını bilirim" şeklinde mesajlar. Diğer satıcı arkadaşlar ise tezgaha müşteri gelsin diye bekleyip duruyor.

Forumun ticaret yapılan diğer bölümlerinde işler böyle mi yürüyor bilemiyorum ama domain bölümü son dönemde çok fütursuzca hareketlere şahit oluyor. Donanım Haber'deki gibi bir bölümde bir kişi 2 günde 1 başlık açabilse hiç bir sorun kalmaz gibi. Bu sayede yönetici arkadaşların da üstünden büyük bir yük kalkmış olur.

Hala domain arıyorum bölümünde alıcılar bütçe belirtmek konusunda ketum davranmayı tercih ediyor. Onca uyarıya, onca ilanın kitlenmesine rağmen sanırım insanların gözüne bir perde iniyor ve bunların hiç birini görmüyor. Bu konuda da ilan açılırken otomatik bir form ekrana gelip, çeşitli alanların doldurulmasının zorunluluğu konulduğunda da bu sorunun önüne geçmiş oluruz.

Yönetim bu konudaki görüşlerimizi dikkate alır mı bilemem ama;

Domain Arıyorum Bölümü için;

Başlık
Domain Uzantısı
Domain Yaş Aralığı
Domain'in Hitap Ettiği Alan
İlanın Kaç Gün Aktif Kalacağı (Belirtilen süre sonunda otomatik ilan kilitlenebilir)
Bütçe

Domain Satış Bölümleri için;

Başlık
Domain Adı / Adları (Eğer yapılabilirse bunları resim formatında ekrana yansıtabilirler)
Domain Kayıt ve Bitiş Tarihleri
Domain'in Kayıtlı Olduğu Firma
Domain İlan Süresi
Arttırım olacaksa Arttırımla ilgli formlar

şeklinde bölümlere göre ilan açılış şablonları olursa ve bir kişinin açabileceği ilan sayısı konusunda kısıtlamalara gidilirse her şey bir anlamda otomasyona dökülmüş olur ve yönetici kadrosunu kurallara uygun ilan mı değil mi diye takip etme angaryasından kurtarır diye düşünüyorum.