karacoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Söylediklerin doğru, katılıyorum.

Kolay yada zor bir yazılım geliştiricisi, doğru olan teknolojileri seçmeli, geleceği öngörerek. CI ilanları olabilir, çünkü önceki projede onu kullanıyorlardır, sistemi taşıyabilecek elemanları yoktur. Veya başka sisteme ihtiyaçları yoktur.
Ama bu kısır döngü sürer gider. Önemli olan iş bulmak değilki, doğru teknolojiye yatırım yapmak, vakit ayırmak.
Ona bakarsak hala prosedürel kod yazan insanlar/firmalari Visual Basic kullanan firmalar - iş ilanları var.

Zend Framework, Symfony, Laravel geleceği görünen frameworkler piyasada.
Dersler konusunda sana katılmayacağım, yabancı dil şart. Yabancı dil olmazsa, insanın gelişmesi zaten olmaz. Artık İngilizce yabancı bile değil hiçbir ülkede
Mesala bu kaynak yeterde artar bile.

Birde, şimdi herkesin ihtiyacı farklı. Forumda bunların ismini duyan insan sayısının çok az olduğunu düşünüyorum. Araştıran, öğrenmek isteyen insanlar zaten kendini belli eder. Sen yada bir kaç kişi var konulara katılan, forumda bilgiye ihtiyacı olan insan yok sanki. Çok üzülüyorum bu duruma.

Mesala bu Framework kategorisini ben açtırdım, çünkü Php kategorisi işini hallettirmek isteyenlerin değilde, birşeyler öğrenmek, öğretmek, gelişmek isteyen insanlarla dolsun diye. Ama bak kimsenin gelip yazdığı, konuştuğu, tartışığı bile yok
Bu konuda kesinlikle haklısınız, maalesef bizim ülkemizde öğrenmek isteyen insan sayısı çok az. Bu iş aslında arz talep meselesi, eğer bu konuda konuşmalar çok artarsa onla orantılı dersler de gelir. Adamların irc kanallarında 200-300 kişi online herkes bir yardım peşinde. Framework üzerine sohbet ediyorlar.