yaramazkedicik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Teşekkürler.
Uzun yazmışınız, elinize sağlık. Keyifle okudum. Tartışma çıkmasını gerektirecek bir ortam yokki. Gayet güzel yazmışsınız düşüncelerinizi. Bence budur, sizce odur. Ben fikirlerimi kabul ettirmeye çalışmıyorumki, nereden çıkardınız. Ben sadece bu benim fikrim, onlarda sizin fikriniz diyorum. Dediğim gibi; hepimiz aynı fikri savunsaydık fotokopi olurduk.

ve Türkiye meselesi. Araya aldığım üç beş tane yabancı alanadı var, Utanıyorum ama var. Ben milliyetçiyim arkadaşım. Batacaksamda çıkacaksamda gelişmiş ülkeler dediklerinizle değil, kendi ülkemin kelimeleriyle batayım yada çıkayım.

onuizle, hoplatzıplat, seyret, indirkaldır vb. isimler bana uymuyor, kimin nasıl niye ne kadara sattığı aldığınıda anlamıyorum, anlamakta istemiyorum. Çünkü herkes kendi oyununu oynuyor.

Burada bana şakşak yapın diyende olmadı size. Ve dikkat ettim bu kelimeyi hemen her cümlenizde her yerde kullanıyorsunuz (sevin yada sevmeyin, ama olumsuz ve kötü görünen bir kelime). Olumlu yada olumsuz, eleştiri yapmak iyidir. Kötü olan tarzdır, üsluptur. Yoksa sizede herkese saygım sonsuzdur.

ve bakınız, her yerde saldırgan bir üslup sergiliyorsunuz. Sorun olan eleştirileriniz değil, tarzınız. Ama bunu savunma yapın diye söylemiyorum. Polemiğe girmeye niyetim yok. Bu benim görüşümdür.

Mini bir paylaşım;
Ailemde yasak olan 3 şeyden birisi "yalan" konusudur.
Kızım geçen gün okuldan geldi (4 e gidiyor)
- Baba matematikten 95 aldım dedi.

Akşam üstü kız arkadaşı geldi, odasında oynuyorlar. Bir ara arkadaşı bana;
- Mehmet abi, matematikten ikimizde 80 aldık biliyor musun? dedi.

Yüzüm kızardı, sustum. Arkadaşı gitti ve kızımı çağırdım.
- Kızım niye yalan söyledin bize
- Ne yalanı baba
- Hani 95 almıştın matematikten
- Heeee... Ya baba özür dilerim yalan söylemedim.
- E arkadaşın, ikimizde 80 aldık dedi
- Baba ona kağıdımı göstermedim, onun 80 aldığını gördüm, benimkini görse üzülecekti, o yüzden ona öyle söyledim

Dizlerimin bağı çözüldü. Hanımla beraber şiştik. Biz görevimizi yapmıştık, "yalan" konusunu 10 yaşındaki bir çocuğa kavramsal olarak aşılamayı başarmıştık.

Ya ben tutupta orada fevri davranıp, "kızım hani 95 almıştın" deseydim, vay benim halime, kızımın haline ve arkadaşının haline

önemli olan kavramdır, üsluptur, dostluktur, candır, gerisi tırıvırı
.