Kumarı sevmem, faizdende nefret ederim.
Fakat elimde böyle bir para olsa yapacağım bir kaç şey vardır(Kumar ve benzeri şeyler değilde misal BAE'de dedem öldü diyelim.).
1. İnsanlık.
2. Yatırım.

Yatırım olarak (30 milyon TL için söylüyorum) 20 milyonunu 4 er milyona bölüp 5 farklı yerden arazi alırdım. Daha sonra kalan 5 milyonun 2 milyonuna kadar çeşitli harcamalar yapardım, mishal bir ev(bahçeli olurdu tahminen), bir araba(öyle spor falan değil oturaklı bir araba), bir yazlık ya da hafta sonları kaçabileceğim bir ev. 1 milyonu eğitimime harcardım çeşitli hocalardan çeşitli dersler alırdım(Varsa çoluk çocuk hep beraber.), geri kalan 2 milyonun 1 milyonuyla bir işe girerdim bir şirket açardım(bu kadar paranın içinde neden 1 milyonuyla şirket açıyorsun be kardeşim diyenler için işi ve piyasayı öğrenmek için 1 milyonum gitsin sıkıntı değil.) ve geri kalan 1 milyonunu banka hesabımda tutup geriktiği zaman harcardım. Piyasa ve işi öğrendikten sonra misal 1-2 yıl sonra arazilerden 3 tanesi belli aralıklarla satıp şirketimi büyütürdüm. Ama 2 tanesini her zaman için ne olur ne olmaz diye saklardım(Biraz garantici biriyimdir.).

İnsanlık kısmını sorarsanız geriye kalan 5 milyonu gözümü kırpmadan bağışlardım.