Bektaşinin fikri neyse zikri de odur derler. Demek seni google ın başına koysak ilk aklına gelecek şey arama sonuçlarını manipüle edip reklam gelirlerini arttırmaya çalışmak olacak.
Google ı burada adsense bölümünde dolanan çakal webmasterlar ile karıştırma. Tıklama oranını arttırmaya çalışmak, insanlar kazara tıklasın diye içerik ile reklamların tasarımlarını benzetmek çakal webmasterların işidir. O işle uğraşanların dünya çapında hiç bir sitesi olmayacak.
Google ın amacı yalan dolan ile reklam gelirlerini arttırmak olsaydı hiç bir zaman dünya devi bir şirket haline gelemezdi. Bu arama sonuçlarında manipülasyon yapıp reklama tıklatma fikri ancak esnaf fikirlilerin aklına gelir. Çünkü bizim milletimiz sürdürülebilir büyümeyi bilmez. Senin gibi esnaf kafası ile düşünenler bahsettiğin işlemin altın yumurtlayan tavuğu kesmek olduğunu bilmiyor ama google bunu biliyor ve yapmıyor.
Google ın amacı ve sağladığı katma değer bilginin arşivlenmesi ve tasnif edilmesidir. Bu tasnif ve arşiv sistemi ne kadar iyi olursa o kadar çok ziyaretçisi olur, ne kadar çok ziyaretçisi olursa o kadar reklam vereni olur. Eğer siz tasnif sistemini ziyaretçiler reklama tıklasın diye bozarsanız insanlar sizin arşivinizi kullanmaz ve uzun dönemde ziyaretçi kaybı yaşarsınız. Ziyaretçi kaybı ise gelirlerde kalıcı kayıp yaratır.
Bu forumun en büyük problemlerinden biri iletişim ve bilişim felsefesi alanlarının olmaması. İşinin yerini, işinin amacını, kendi konumunu, diğer şirket ve kuralların konumlarını bilmiyor insanlar. Doğrudan pagerank, özgün içerik, backlink, adwords diye işe başlıyorlar. Ve sonuçta bilgisayar kullanabilen bakkal zihniyeti ile dünyayı yargılamaya başlayan bir kültür oluyoruz.
Bugüne kadar google'ın onlarca algoritma güncellemesine pagerank güncellemesine tanık oldum. Pagerank güncellemeleri 3 ayda bir yapıldığı zamanlarda bir pagerank güncellemesinden 12 gün sonra düzeltme pagerank güncellemesi yapıldığını gördüm. Bir çok güncellemenin yıkıcı etkisinin bir kaç haftada geçtiğini, googleın sessiz sedasız eski arama sonuçlarına döndüğünü gördüm. Google ın amacı milleti reklama teşvik edip reklam verene kalitesiz ziyaretçi göndermek değildir. Çünkü reklam veren google'dan az para kazanmaya başladığında google a az para harcamaya başlar. Bunu google biliyor, bizlerin de öğrenmesi lazım.
Digiklan belki bu arkadaşın canı yanmıştır evt bakkaldır belkide bu sitesinin kötüye gitmesi canının yanmasıyla birlikte google'a karşı gösterdiği insancıl bir harakette olabilir. Dediğin söze takıldım az kazanmaya başladığında adsenseye başvuranları çatır çatır onaylayan google çok kazanıncada çatır çatır banlamayı sonuçları devamlı sürette bızıklamayı adwords gelirlerini coşturmayı çok ama çok iyi biliyor, eskileri biliyorsan özellikle sene 2003 2004 1999larıda bilirim oralara gitmiyorum yahoo vardı bukadar çok sıra değişimi güncel olmayan kelimelerde olursa googlenin dediğin gibi sessiz sedasız algoritmayı geri çekmesi sinsilik yapmasını millet bir şekilde anlayacak ozaman çakal webmasterler derken çakal google diyecekler.

Googleye öyle bir bakış açın varki çok masummuş gibi bir çok çakallığını gördüm özellikle adwords adsense üzerinde şimdi bunları söylemeye gerek yok.