lancewood adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Google varken bir başka arama motorunun iş yapmayacağını düşünmek bana göre saçmalık, neden iş yapmayacakmış?

Benim 4 yaşında yeğenim var ve bilgisayar nedir bilmezken, televizyonda izlediği yandex reklamındaki şarkıyı söylüyor, belkide Türkiye'nin gelecek nesili yandex kullanacak ve inanın bir çok insan yandex'i Türk arama motoru sanıyor

Arama motorlarının Türkiye pazarı üzerinde atacağı adımlar çok önemli, Yandex gerçekten bu alana hakim olmaya çalışıyor ama alışkanlıkları yıkmak zaman alır. Çok geçmişe gitmeye gerek yok, yahoo ve altavista gibi arama motorları da zamanla popülaritesini kaybetmiştir.

Konunun amacına gelecek olursam; Ruslar kadar duyarlı bir millet olabilsek, şuan zaten hali hazırda var olan projeleri destekleriz, ara.com.tr iyi veya kötü bizim arama motorumuz diyerek destek olabiliriz, bu bir başka arama motoruda olabilir yeter ki yerli olsun. Yandex Google kadar iyi olmayabilir, eksikleride olabilir ama Ruslar şartlar ne olursa olsun, kendi değerlerine her zaman sahip çıkan bir millet.
ara.com.tr den arama yaptınmı hiç yapınca görmüş olursun. aramada boş sayfa çıkıyor benim işime yaramayan aradığım bilgiye ulaşamadığım arama moturuna ne diye destek çıkalım.
adam gibi arama moturu türkler yapsa yandex gibi reklamlara bütçe ayırsa türklerde başarır ama biz proje üretmekten çok hayal kurmaya alışık toplumuz mesela iyi bir proje için jenerik domain ararız search.com bende olsa dünyanın en büyük arama moturunu yaparım gibi boş hayaller kurarız biz türklerden önümüzdeki 50 yıl boyunca proje çıkmaz çıkarsada internet bitmiş olur yerine başka bişey gelir herşeyi geriden takip ederiz yada boş hayalini kurarız