Merhabalar r10 üyeleri,
Dün isimtescilde kayıtlı olan bir domainin bitime 9-10 gün kaldığı için süreyi uzatmak için girdim. Süreyi uzatma işleminde ödemeyi kredi kartı ile yapıp amacım sadece 1 yıllık uzatmaktı. Kredi kartı bilgilerimi girdim ve işlem sayfası açıldı önüme. Sayfada "işlem devam ediyor.." yazarken bir popup uyarısı ile site bir hata oluştuğunu ve tekrar denemem gerektiğini yazdı. Bende aynı işlemi tekrarladım ve yine aynı hata uyarısı tekar denemem gerektiğini söyleyen yazı geldi. Kredi kartımın son kullanım tarihini uzatmıştım yakın bir zamanda bu yüzden bazı numaraları değişmişti bu yüzden eski bilgilerle işlemi yapmayı denedim bu sefer bilgilerin yanlış olduğu uyarısı aldım ki bunu zaten biliyordum sadece deneme amaçlı yapmıştım. Sonra bir kere daha denedim ve yine aynı hatayı alınca bir daha denemedim. Bir süre sonra başka bir amaçla e-postalarıma bakınca aslında işlemlerin başarıyla gerçekleştiğini gösteren postalar gördüm. İşlem başarıyla tam 3 defa gerçekleştirilmiş ve 1 yıl uzatmak istediğim domain 3 yıl uzatılmış ve şimdi ayırdığım paranın 3 katı bir ücret ödemem gerekiyordu. Hemem bir destek talebinde bulundum fakat gece olduğundan temsilci bana saat 9dan sonra muhasebe bölümüne ulaşmam gerektiğini söyledi. Bu sabah söylediğini yaptım fakat orasıda 3 yıllk uzatma işleminin başarıyla yapıldığını ve herhangi bir düzeltme yapamayacaklarını söyledi.
Bende bu başıma gelen olayı size yansıtmak istedim. Hani ufak bir miktar olduğundan pek uğraşasım gelmedi ama içim hiç rahat değil. Ortada bir yanlış var çünkü oda bana ait değil. Bu yüzden araştırma sürecine başladım ve bu olayı gerekli yerlerden çözmek istiyorum. Bende biliyorum domain işlemlerinin değiştirilemez olduğunu fakat hata olmasaydı ben bu mağdurluğa düşmeyecektim.
İnternet ortamında onlarca isimtescil mağduru gördüm aldırmadan devam ettim ama bende aralarına katıldım; umarım son mağdur olurum