Hocam arama moturunu ben yapıcam demedim zaten, elbette datacenterlarını düşünmemek mümkün değil ama ben şahsi fikrimi söylüyorum, vizyon olarak türkiyenin arama moturu öncelikle türklerin anlayabileceği ve bir anlamı olan isimden oluşmalı diyorum.Eğer bunu düşünen biri olursa ve milyonluk yaptırımlar yapmaya hazır ise türkiye için bu domaini veririm demek istiyorum. Yurtdışı olan insanlar buna alışırlar eğer seçenekler cazip olursa kullanılabilir üst düzeyde bir arama moturu olursa elbette kullanıcılarıda çıkıcaktır. Sen diyosun ki türkiyeden çok bunu yurtdışının kullanması için geliştirmeleri lazım çünkü türkiyede 70 milyon kişi var dünya genelinde 6 milyar, bir bakıma haklısın ama benim amacım türkiye için gelişim sağlamak ise asla adını ingilizce bir kavram koymam, bunu koyan birinede destek vermem.. Türkiyenin arama moturu , türkiyenin olmalı. Adını okuyan biri demeliki bu türklerin , adını ingilizce seçsen, millet şöyle düşünebilir, ulan bu türkler bir arama motoru yaptılar ama adı bile ingilizce, ne biçim türk bunlar. Şahsi fikrim tabi , türkiyede buna destek vericek bir sürü zengin adam var neden olmasın diyorum..
hocam, sizin desteginiz olmadan google nasil bu kadar yaygin oldu bir dusunelim isterseniz...
google ve yahoo kelimeleri sesdes, tonatik olarakda terstir, yani ikiside mubahtir, anlamsiz markalarin ortak ozelliklerini degerlendirmek gerekir.