bu yazılarını okuyunca hani vizontele filminde zeki mürende bizi görecekmi cümlesi varya o aklıma geldi birden.

senin dediğin webmasterlar google ı bitiremezler. google zaten webmasterları bitiriyor. neden webmasterlar google ı bitiremesin. 13 sene önce google tüm webmasterları kandırıp tr pazarına girmedimi?


Websay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar Webmasterlar babasının oğlu diye google'e yanaşmış değil zaten. Hep aynı "yandexe geçelim" gibi garip yazılar yazmaktan sıkılmadınız mı? Şu anki pazar google merkezli. Müşteri çoğunluğu google'dur. Yandex'in google'u geçmesini istemek bir temenni olarak kabul edilebilir. Ancak hadi biz webmasterler yandexe geçip google'u bitirelim düşüncesi tamamen saçmalıktır. Bu şuna benzer, sizin şehir merkezinde bir dükkanınız var diyelim. Müşteriler sizin dükkan yerine, başka dükkandan alışveriş yapıyor sürekli. Sizin buna tepkiniz nasıl olurdu? Eğer şu anki tepki ile kıyaslar isek sanırım şöyle olurdu. Dükkanı yoğun müşterilerin olduğu yerden taşıyıp müşteri potansiyeli daha az yere götürmek olur. Rekabet durumu da aynı. Bu durum saçma gelmiyor mu?

Kaldı ki yandex'i google'un çok çok gerisinde olduğun zaten çoğu arkadaş yazıyor. Daha da yazmaya gerek yok. Zaten sanıyorum yandex'e girenler bile google'dan aratıp giriyor. Yandex'i çoğunluk kullananların sanıyorum ya meraktan ya da farklılıktan gibi lüks olayları var. Ciddi aramalarda insanlar yine google'da aratıyor.

Google'un spam politikasına gelince. Çok doğru mu yapıyorlar derseniz. Webmasterlerin garip spamcılığı ile eşdeğerde ilerliyor. İki taraf da saçmalıyor kısaca. Google neden saçmalıyor derseniz çok basit açıklaması var. Birbirimizi kandırmaya gerek yok. Seo backlink almayın diyor. Ancak backlink almadan senin sitenin yüzüne bakmıyor! Bu doğal backlink olayını sektör farklılıklarına göre fazla abartıyorsunuz. En basit örneği de xyz siteniz olsun. Xyz sitenin sosyal ağlarla bir bağlantısı yok. Var diyenin aklına şaşarım. Xyz sektörü backlink üzerine kurulu. Ama google çocuk oyuncağı gibi. backlink yap seni üste çıkarayım diyor. Sonra "a doğal değil bunlar" bunlar seni bir kenara atıyor.

Tüm siteler veya tüm sektörler illa sosyal ağlar ile etkileşim içinde olmak zorunda değil. Ayrıca aşırı backlinkli siteleri sildiği doğru diyelim. İlginç olanı google bildim bileli şu ana kadar aşırı backlinki siteyi cezalandırır iken yerine yine aşırı backlinki siteyi getiriyor. Bu iş yıllardır böyle gidiyor. Doğallık, backlinksiz site falan o hengamede kendine zaten sıralama bulamıyor.

Yani ne yazık ki eğer ki amacımız sadece aramalardan gelen hit ise google'a mecburuz.