Firma müşterilerini etkilemek için olabildiğince en iyi koşulları sağlaması gerekir. Bir gıda sektöründe hizmet veren firma hakkında önceden araştırmalar yapmıştım. Çoğu kişi kalitesi ve tadı hakkında beğenmediğine dair yorumlar yapmış görünüyor.
Firma rehberi aracılığı ile edindiğim bu bilgi nedeni ile o işletmeyi kendimce kara listeye atmıştım. Ve oraya soran herkese de kötü olduklarını söylemiştim. Bu şekilde büyük müşteri kaybı yaşamışlardı. Firmanın gerçekten verdiği yiyeceklerimi kötü yoksa verdikleri hizmet de mi aksamalar var bilinmez ancak bir şekilde müşteri memnuniyeti sağlayamadığı için birçok yeni müşterisinin de kaybını yaşamıştı. Bu neden ile benim ve birçok insan içinde firma rehberi hizmetler büyük önem sağlamaktadır. Hiçbir sorun yaşamamız firmalardan hizmet alarak ne sağlığımızı riske atıyoruz nede maddi olarak zarara girmiyoruz. Bir işletme firma olarak sunduğu ürün veya gıdanın öncelikle kaliteli olmasına dikkat edebileceğini gibi müşteri memnuniyeti için temizlik ve iyi iletişim gibi farklı alanlarda da en iyi olmalıdır. Herhangi birinde hatalı olması o kişi için kara çizgi almasına sebep olabilmektedir. Tek kişi gibi görünen durum birçok kişiye yayılarak zarar etmesine yol açmaktadır. Bunlar bizlerin daha iyi hizmet alması için önemli olmaktadır. Bu sayede tamamen kusursuz olan işletme veya firma sahiplerinin hizmet alma fırsatı yakalamış oluyoruz.