Voli adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok kötü ve can sıkan bir durum hem senin, hem kız arkadaşının açısından. Bende kaçırıp nikâh yapmandan yanayım.
kardeşim durum daha yeni böyle birşeyi ne ben kabul ederim ne ailesi henüz diğer arkadaşlarında dediği gibi hayatımı inşa etme zamanımızdayız ikimizde.

Faggo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Böyleleri hala var mı ya ?

Üzgünüm ama elinden hiçbir şey gelmez. Sakın kaçırayım falan deme, zamanın ne göstereceği belli olmuyor. Şuan her şeyin, aşkın olarak görüyorsun fakat aynı evde yaşayınca doğru kişi olmadığını anlayabilirsin. Anladıktan sonrada çok geç kalmış olursun, delilik yapmaya gerek yok. Aileni durum hakkında bilgilendir, bu konuyla ilgilenen kişiler mutlaka vardır ne bileyim psikolog vesaire, onlar görüşür ailesi ile.
evet kardeşim orası öyle ama insanın içi elvermiyor yemin ederim kafamdan 1 dakika çıkmıyor böyle birşey nasıl olurdu yaparlar diye..

wpdoc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kaçırma olayına katılmıyorum, kızın üniversite kazanıp gitme ihtimali yok mu?
kız henüz lise 3 kardeşim benimle aynı yaşta ama ailesi babası olmeden önce sürekli kavga ediyorlarmış kız o yüzden 1 yıl kardeşlerine bakmak zorunda kalmış bu neden dolayı 1 yıl okula geç yazılmış.yani 1 yıl var bu kızı 1 yıla bırakmazlar..

TeQNyC adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Memleketimin içler acısı hali,

-Bir insanı rızası olmadan hiç sevmediği bir insanın ömrüne nasıl hapsedebilirsin? Allah ıslat etsin demicem Allah akıl fikir versin.
allah belalarını versin diyeceğim olmayacak ama şöyle bir durumda var ailesinin başka hiç bir çözümü yok gibi duruyor maddi durumları çok kötü annesi kadın başına petrolde çalışıyor ölen babasını tarafı sahip çıkmıyor yani onlarda sıkıntıda büyüklerimi araya sokup iş bulayım diyorum annesi onada yanaşmıyor..

Muzaffer01 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam güvenlik güçlerine haber edin polis olabilir kız arkdaşın polise söylesin böle böle durumlar var diye hayırdır ya ne oldu zorla verecekler
sevgili kardeşim kız arkadaşım böyle yaparsa durumun büyüyeceğinden ve annesine bişey olacagında korkuyor bu galiba en son çare..

Turna adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sen duygularınla hareket etmenin mantık açısından ters geldiğini ve mantığın üstün olduğunu bilen bir insansın.Mantık açısından hareket edersen kazanırsın.
sen benim çocukluğumdan beri tanıdıgım bir insansın ama mantığım şu anda bu kızdan ayrılmamı söylüyor bende çok çaresizim bırak kız hayatını ve kardeşlerini kurtarsın diyor bir gün belki karşılarsınız .. diye geçiriyorum içimden

AlkolikRap adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sonuç olarak kardeşim kız istemediği sürece evlilik zor kız gereken kişileri karşısına aldıgı takdirde birşey olmaz, kız isterse o ayrı konu. He olduda şiddet vs gösterdiler o zaman gider cumhuriyet baş savcılığına özgürlüğünü ksıtlama veya şiddet vs gibi durumları göstererek gereken işlemleri yapar. Bu konuya şahsi fikrim ise bence daha yaşının verdiği duygularla hareket ediyorsun sende o arkadaşda. Bu yaşda bence bu his ve duygular sağlıklı olan duygular değil. Senin kendi sorumluluklarını yerine getirmen daha öncelikli diye düşünüyorum çünkü daha bu aşk meşkle olayları çok çıkıcaktır.
kız olay taze olduğu için büyütmek istemiyor, kaleye içten fethetmeye çalışıyor..

FZaman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu kız senin aradığın kız mı ?
1 senede birbirinizi ne kadar tanımış olabilirsiniz ?
Bu yaşta böyle şeyler ve bu kadar zorlanmak doğru mu ?

Altını çizdiğim kısımları oku-otur-düşün, sonrasında sağlıklı bir karar vereceğini düşünüyorum.
kardeşim çok güzel sorulara değinmiş çok teşekkür ederim sana..
1- işte bunu tam anlayamadım o kadar fırsatım olmadı ama galiba öyle
2- çok fazla tanıyamadık diyeceğim şu ki üniversite sınavına hazırlandıgım için yıl içersinde 4-5 defa buluşabildik onun dışında her akşam telefon ile görüşüyorduk..bu yüzden pek vaktimiz olmadı ama bu süre zarfında söylediklerimi 2 etmedi her türlü değişikliği gösterdi aile yapısı zayıf oldugu için psikolojisi bozuktu ve bir çok saçma hareketi vardı bunları %90 oranında değiştirdi ama çok zayıf bir kız intihara çok sık kalkışıyor..
3-bence doğru değil ben ileriye dönük hayaller kuruyordum aynı üniversite felan diye ama hayat işte.
soruların için teşekkür ederim.

Milqboys adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok kötü bir durum kardeşim geçmiş olsun.. Burada önemli rolün maddiyat olduğunu görüyorum ancak görünüşede aldanmak pek haiz değil gibi..

1 yıl içerisinde her 2 aileniz birbirleri ile ne kadar eksi ve artı yön verdi bunları kısa ve öz paylaşabilirmisin ?

Arkadaşlıktan ilişki ne kadar plansız gözüksede ilişkiden arkadaşlığa geçme durumuna yeltenmekte o kadar kötü.. Şuan olacağı bu gibi duruyor..

Zira bu yaşlarda evlilik düşüncesi bilimsel ve dini yöndende uygun görülüyor ama ne varki aileler hep geçmişte bildiğini uygular.

Tepki vermenizde aileyi dahada kışkırtmaya neden olacaktır.. İvedi olarak psikolojik tedavi almasını ve devlete başvurmanızı tavsiye ederim..

Nerede görülmüş kendi isteği rızası olmadan mecburi evlilik.. Nerede hak nerede hukuk..
1 yıl içerisinde aileler 1-2 telefon görüşmesi felan onun dışında bir haberleşmeleri olmadı dediğim gibi onlar zaten maddiyat yüzünden kızı evlendirmek istiyor bunu bir çözüm görüyor, evet tepki verirsek kızla görüştürmem okula göndermeme durumları olabilir, hayat işte kardeşim ne olacağı belli olmuyor..
teknohaberci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yaşın çok küçük. Daha bu denli ciddi konulara girişecek yaş ve sorumlulukta ayrıca olgunlukta da değilsin. Yerinde olsam bencil olur, o kızı da unuturdum. Neden dersen..

Şimdi sen henüz ergenlik çağını yeni atlatmış, ailesinin bakımında ve sorumluluğunda, geleceğini inşaa etmesi gereken bir çocuksun. Yıllar içerisinde önce iyi bir alandan mezun olmalı sonra da mesleğini eline almalısın. Bu süre zarfında hayata bakışın değişecek. Kim bilir nasıl bir kişiliğe dönüşeceksin.

Aşk dediğin gelir de geçer. Sevgi dersin öldüm bittim dersin hiç de bir şey olmuyor unutur geçersin. Bir sevgi için oturup da kendini riske atmaya değmez.

He o kız için ne yapabilirsin?

Koskoca hiçbir şey!

O da ailesinin himayesi altında. Ailesinin sözüne karşı çıksa napacan sanki ona bakabilecek misin, elinden ne gelir, hiçbir şey..

Araya sözü geçen büyükleri sok desem, aile büyükleri destek olsun o aileye akıl versin desem falan bu türden hem zengin hem de bilgin tanıdıkların varsa ya da ne bileyim önde gelenlerden birileri varsa araya sokarsan belki faydası olur. Ama yoksa böyle bir büyük maalesef elinden hiçbir şey gelmez.

Boşuna efelenmeye gerek yok yani.
annesi biraz geri kafalı böyle birşeye kesinlikle yanaşmaz, eğer hiç bir şey fayda etmezse dediğin gibi yapmaktan başka şansım olmayacak zaten, ben bir kaç defa daha araya birilerini sokmaya çalışacağım.

Xavi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kaçın gelin, bizde bile misafir ederiz, eşim var bizde bebek bekliyoruz, ne olcek 2 tas daha fazla koyarız, öyle korkmakla bir yere varılmaz.

Alıntı ; " Aşk için ölmeli, aşk o zaman aşk. "
ne zamana kadar böyle sürecek saçmalıktan başka bir şey olmaz bu..

--------------------------

az evvel bir mesaj attı bana aynen yazıyorum ;

Annem aksam hıc bahsetmedı konudan sabahta hıc bıse demedın cıktı gıttı ben zaten tavırlıyım bıraz, sen canını sıkma dusunmemn gereken calısman gereken bı sınavın var ona konsantre olman lazım, ben boyle senın canını sıkıp kafanı karıstırmak ıstemıyorum, su an herkes suskun bana da bıse sormuyorlar sadece su an akıl verıyorlar bana bense sadece dınlıyorum hersey olacagına varacak merak etme su an yapabılcegımız tek sey beklemek zamana bırakmak hersey bende bıtıyor benden bıse beklıyotrlar su an bende hep olumsuız seyler soyluyorum sen de canını sıktıkca ben daha kotu oluyorum kafam zaten darduman neapacagımı bılmıyorum sende bana uzak davranma olur mu elınden geldıgınce yanımda olmaya calıs ben butun bunları sana yansıtmak ıstemıyorum ben kendım halletmeye calıscamsadece dua et sende dua et su an buna ıhtıyacımız var

değerli yorumlarınızı bekliyorum sınavıma çok az bir zaman kaldı tam bu olay cereyan etti, konuya yorum yazan herkese çok ama çok teşekkür ederim.