AldagBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim asıl amacım ileride açığa çıkıcak olan oyun projemiz için kullanıcağımız sunucuya zarar gelmemesi onun dışındaki sitelere ise pek fazla saldırı geliceğiniz zannetmiyorum eğer saldırı almadığı sürece anlık 1k akfit oyuncu ile aylık toplam trafik tüketimi 2tb geçmiyor tabi firewall almadan önce alıcağımız saldırıların büyüklüğünü görmemiz gerekiyor gerekirse oyunu yurt dışına kapatabiliriz saldırıların en büyük kısmı tahminimce yurt dışından gelicek yurt için saldırılardan ise firewall korur gibi tahmin ediyorum
Layer4 taraflı saldırıların neredeyse tamamı yurtdışından gelir, Türkiye içinde o kadar büyük trafik döndürülmesine başta türk telekom izin vermez, yüksek trafikli saldırıları ne Türkiyedeki verimerkezlerinden çıkarabilirsiniz ne de hepsi Türk olan yüksek sayıda botnet ağı kurabilirsiniz, türk telekom artık Türkiye içi oluşturulan büyük çaptaki botnet ağları ve bunların yarattığı büyük trafikleri takip ediyor tabi bunu sizin bizim için yapmıyor kendi omurgalarında sıkıntı yaratmaması için yapıyor.

Türkiye içinde ufak çaplı botnet ağlarından saldırı gelir oda taş patlasın 5-10 bin zombi olur, daha büyük botnet ağlarıda var ama onlar 15 lik çocuklar gibi oraya buraya saldıran oyun oynayan insanlar değil, denk gelmeniz zor.

Sistemi devreye alıp sürecin ne getirdiklerine bakmak lazım.