Merhaba arkadaşlar, birçok wordpress teması satın almamın en büyük sebebi her temada ayrı bir özellik bulmam. Aslında kendim wordpress teması yapabilecek kadar yeterli bilgiye sahibim fakat buna ayıracak vaktim yok malesef.
Bence bir Wordpress haber temasında aşağıdakiler olmalı:
Gelişmiş Manşet sistemi ve yönetimi
Bildiğiniz gibi manşet sistemi sitemizin ana sayfasında seçtiğimiz yazıları resimli bir şekilde öne çıkarmaya yaramaktadır. Birçok wordpress haber temasında altta rakamlar üstte resim şeklinde manşet hazırlanmış. Bence en ideal manşet aşağıda linkini vereceğim manşet sistemidir. Bu manşet sistemini wordpresse uyarlamak gerekir veya elinizdeki manşetlerin bu şekidle görünmesi okurlar için hem yazıyı hem küçük resimi görmek daha mantıklı gelecektir. Bir okur olarak haber sitesinde gezdiğinizde bunu farkedebilirsiniz.
Bence manşetler haber siteleri için çok önemli. Birden fazla manşet şekli olmalı.
Manşet sisteminin kategorisi admin panelinden ayarlanabilmeli, ayrıca her kategoriye manşet eklenebilmeli ve o kategoriye ait seçilmiş haberleri öne çıkarabilmeli.
Resim ve Video galerisi
Halen birçok Wordpress haber temasında resim ve video galerisi bulunmamakta ve olanlarda ise çok kullanışsız ve basit.
Bence bir resim/video galerisinde
Kategoriler
Benzer resimler/videolar, (Etiket ile de olabilir)
Resme tıklandığında sıradaki resime geçiş
< Geri 1-2-3-4-5-6.. İleri > şeklinde gezme çubukları
Resim galerisinde gezerken resmi/videoyu görebilecek şekilde ekrana ortalama (css ile yapıyorlar) böylece header kısmını görmek zorunda kalmazlar çünkü bazı sitelerin header kısmı çok büyük olduğu için resime her tıkladığında okuyucu resmi/videoyu görebilmek için sayfayı kaydırmak zorunda kalıyor.
Galeri'de Thumbnail altında açıklama şeklinde resimler/videolar 4'erli veya 5'erli şekilde alt alta sıralanmalı.
Ana sayfada galeri çubuğu
Video galerisi çubuğu
Video kategorisindeki videoları galeri çubuğunda küçük resimleri ve kısa açıklamaları ile gösterebilmeliyiz, yanında ileri geri ok olabilir veya otomatik kayabilir bu çubuk.
Resim galerisi çubuğu
Aynı şekilde burada da küçük resimler ve kısa açıklamalar ile ana sayfada görünmeli.
Anketler
Anket kısmı olmayan haber temaları mevcut.
Yorum alanları
Yorum alanlarında facebook yorum alanı olmayan haber temaları var.
Ben buraya eksik gördüklerimi yazdım. Sizler de isteklerinizi bu konu altında belirtirseniz wordpress teması hazırlayan arkadaşlarımız bu konuyu takip edecek ve tema tasarlarken buradaki istekleri dikkate alacaklardır.
Umarım işe yarar. Herkese kolay gelsin.