visual basic 6.0 dan .net e geçiş yapanlardan biri de benim ama 5-6 sene oldu

tercihim vb.net olabilirdi ama c# ı seçtim. çünkü C nin syntax ı cezbediyordu beni. çok fazla zorlanmadım açıkçası.. biraz alıştıktan sonra gerisi geliyor..
c++ cidden zor bir dil ve çok detay var. çok spesifik işler yapmayacaksan onda ilerlemeni tavsiye etmem. Ama syntax öğreneyim dersen olabilir.
.net için aslında syntax önemli değil, önemli olan framework yapısını bilmektir. gerisi çok problem değil.
mesela c# da
Random random = new Random(); derim
vb.net de
Dim random as new Random()
derim gördüğün gibi değişen çok şey yok. sadece event ve delegate tanımlama biraz daha farklı (address of v.s. kullanıyorsun vb.net de) zaten action ve func ile birlikte o fark da kapatıldı. Çok fark yok c# ya da vb.net ile. ikisi de aynı frameworku kullanıyorlar ve hemen hemen aynılar.
ben artık C# ın syntaxına alıştığım için daha kolay kod yazabiliyorum ve genlde kullandığım dildir. Ama istenirse vb.net de de yazarım sıkıntı yok, çünkü aynı kütphaneleri kullanıyoruz..
senin zorlanacağın şey syntax değil frameworkları öğrenmek olur. onun için de güzel bir kitap alarak halledebilirsin (ki kesinlikle tavsiye ederim kitap almanı) . Vb 6.0 objeye dayalı bir dildir ancak %100 değildir, oysa .net yapısı %100 nesneye yönelimlidir. O yüzden nesneye yönelimli programlama dilini öğrenmen önceliğin olmalı diye düşünüyorum.
kolay gelsin