Merhaba Arkadaşlar,

VB 5.0 dan beri Visual Basic ile dönem dönem, ihtiyaçlarım doğrultusunda yazılımlar geliştiriyorum. Hali hazırda geliştirmekte olduğum 6000 satır koda yaklaşmış, bir HTTP emulatörü üzerinden otomasyon/bot sistemim var. HTTP protokolünde işlemler yaparken, büyük boyutlu verilerle işem yapmak çok yavaş ve sıkıntılı oluyor. Unicode sorunları, HTTPs işlemlerinin ek OCX ve DLL ihtiyaç duyması, Büyük veri paketlerinin POST edilememe gibi konulardan dolayı, VB6 bırakıp VB.NET geçmeyi düşünüyorum. Bu geçişin kod yapısının çok farklı olması sebebiyle yeni bir dil öğrenmeye benzediğini biliyorum. Bu sebeple VB.NET bırakıp uzun süredir düşündüğüm C++ öğrenme sürecinemi girsem, yoksa hiç yeni bir dil ile uğraşmayıp 98'den kalma, API'ler, WinSock ve curl ile kör-topal çalışmaya devam mı etsem. Bu konuda kararsızlık yaşıyorum.

Aranızda VB6 dan VB.Net daha önce geçenler ne tarz zorluklar yaşadılar? Sizin öneriniz nedir?

Teşekkürler

NOT: HTTP Emulatöründen kastım "WebBrowser Control" nesnesini hiç kullanmadan, Tüm GET, POST, Redirect, Cookie yönetimi gibi işlemleri yapan, kendi yazdığım bir sistemdir. VB.Net de benzeri bir sistem yazmam gerekmekte.