wdr.leo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Log verilerini veritabanında diğer verilerle birlikte tutacaksanız log tutmayın daha iyi derim.
İnjection olmasa bile veritabanına erişilme ihtimali her zaman vardır.
En sağlıklı ve sistemi yormayacak yöntem ise;
Logları bir txt'e kaydedip yada özel uzantılı bir text dosyasına,Cron job oluşturup belirli aralıklarla (örn. 1,5 saatte bir) bu dosyadaki verileri yöneticinin mail adresine gönderip, dosyadaki verileri sildirirsiniz.

Böylece 1,5 saatte bir mailinize raporlar sağlıklı olarak ulaşır, belirli aralıklarla mail atılıp silindiği için yer kaplamaz ve yine aynı sebepten ötürü dosya boyutu büyüdüğünde yazma ve okuma işlemlerinde sıkıntı gibi bir durum olmaz.

Bu illa maile gidecek diye bir kaide yok, bir curl isteğiyle başka bir sunucuya kaydı yapılabilir yada log dosyaları FTP üzerinden yine başka bir sunucuya aktarılabilir...
Aynı veritabanında tutulma konusunda ki yorumunuza kesinlikle katılıyorum. Veri tabanında sadece şunu tutacağım : Her satıra recdate, reciip, updatedate, updateip gibi alanlar ekleyip ilk kaydedenin bilgileri ile son güncelleme yapanın bilgilerini tutacağım, hani yönetim kısmında hızlı bir şekilde bir veri görünsün diye.

Ama gelgelelim detaylı bir şekilde tutacağım kısımda dosya mevzusunu çok fazla tecrübe etmediğim için çekiniyorum. erginkeles' in de dediği gibi problemlerin olma ihtimali yüksek. Örneğin Dosya boyutu 20 MB oldu, bu dosya her açıldığında ram' den 20 mb yiyecek, hadi ram' e razı geldik, aynı anda iki kişi kayıt eklemek isterse dosya açıksa açamayacak, hadi açtı kesin kayıt kaybolacak gibi bir hissiyat var bende .

İlginize teşekkür ediyorum arkadaşlar. Öneri ve fikirlerinizi bekliyorum...