WebHizmetleri adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar bilenleriniz vardır bu app plakaları değişik fontlarla plaka yapıyorlar..
Plakam iyice silindi ve zedelendi güzel durmuyor..O yüzden ilk amacım..
Bende app plaka kullanmak istiyorum ama cezası olduğunu öğrendim çevirmelerde olsun veya bunun için durdurulanlar olsun baya internette okudum araştırdım..
Mühürsüz olduğundan dolayı sanırım peki bu app plakalara mühür yaptıramıyor muyuz? Etrafıma bakıyorum 3 arabadan birinde nerdeyse değişik plaka bende öyle çok sırıtan bir plaka düşünmüyorum ama yinede app plaka kullanmak istiyorum..

Satıcıyla konuştum bagajda orjinalini taşı bir şey olmaz dedi ama internette çevirmede gösterdikleri halde ceza yedik diyenler var..

Plaka arabanızda şekil yapacağınız bir unsur değildir. Standarttır. Nüfus cüzdanındaki fontları kendin seçebiliyor musun? Sahte fontu değiştirilmiş nüfus cüzdanını gösterebiliyor musun?

O fontlar insan gözünün alışacağı bir standarta sahiptir. Farklı font oldu mu insanlar plaka teşhis etmekte zorlanırlar. Plaka arabanızın bir parçası değildir, sizin mülkiyetinizde değildir, devletin size verdiği bir resmi evrak gibidir. Arabanın ruhsatını kafana göre değiştiremediğin gibi plakayı da değiştirmemen lazım.

Şu mühürsüz plaka kullananların arabalarına ceza kesmeyeceksin 1 ay bağlayacaksın. O zaman bu gereksiz saçma işlerin peşinde koşmaz insanlar.