Sadece yemek su vereceğim demedim, yanına ineceğim. Vakit geçireceğiz sonra evime çıkacağım. Onunla yatmamı mı bekliyecek acaba.
Maalesef evime sokmamı istesem konuyu açmazdım direk kendisini alır; gerekli olan malzemelerini alır aşılarını yaptırır evime sokardım ancak hayvanlar barınaklarda ölüyor. Veya barınaklardan çıkartılıyor en azından bu şekilde bir kurtarma çabasında olabilir miyim diyerekten düşündüm zaten konuda da yazdım eziyet etmiş olur muyum, bilgisizim bu konuda sonuçta o da can olacak. Dışarda kalmaktansa güzel bir yuvada en azından öyle yada böyle bir ilgi görecek istemez mi diye düşünmediğim değil.
Kediler yalnızlığı sevmezler. Sonsuza kadar miyavlayarak ağlayabilirler. Sen onu orada bıraktığın andan itibaren ağlamaya başlar. Günde bir kez bir kaç saat takılmak onlara yetmez. Deponun bir yerine bir açıklık bırakacaksın istediği gibi girip çıkabilmeli. O zaman da dışarıdaki kedilerden parazit taşıma ihtimali olur. İç ve dış parazit aşılarını düzenli yaptırman gerekir.
Bir kediyi içeriye alıştırırsan dışarıda yaşama yeteneğini kaybeder.
Kedilere süt verilmez. İnek sütü kedileri ishal eder. Normal mama vereceksin.
Kediyi depoya hapsedeceksin. Yarın bir gün tatile gideceksin, hasta olacaksın, kim ilgilenecek?
Kedi besleyeceksen kedi seven ailen olacak. Herkes bir ucundan tutacak ilgilenecek. Yoksa hayvana yazık olur.