furkancelebi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sabahları yumurta,peynir-zeytin yiyip kahve içiyorum.Öğlene doğru süt içiyorum.Öğlen tavuk göğsü bulamayabilirim, ızgara şinitsel ve salata yiyiyorum.Akşamda yine protein ağırlıklı et-tavuk yiyorum.Zaten 3 beyaz,ekmek,çikolata abur cubur vs. yok.2 Gün oldu protein diyeti yapmaya, onun eşliğinde haftada 3-4 gün spora gidiyorum.Bakalım gelişmeleri yazarım.

Anladım hocam zaten 2 gündür beslenmeme dikkat ediyorum.Spor süresinide azalttım kendimi zorlamıyorum.Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
Benim salon hocamdan aldığım gerekli protein miktarı şu hesapla yapılıyor;

Kilo = XX
Vücut yağ oranı %XX

Mesela ben 76 kiloyum, yağlanmam %10, saf kalan kilo 70 civarı. Her kilo için almam gereken protein 2 gram = günlük 140 gram protein ihtiyacım oluyor.

Beslenme programım şu şekilde;
Sabah 2 yumurta tamamı, 2 yumurta sadece beyazı (08:00) 200ml süt + ek besin (1 bardak)

Öğlen 150 gram tavuk göğsü (12:00) + bir tabak pilav (az yağlı, az tuzlu) 100ml süt

16:00 civarı yoğun olduğum için supplement ile telafi ediyorum + bir tabak makarna 100 ml süt

20:00 Haşlama patates, yoğurt birazda çökelek yiyorum.

Boyum : 186cm, kilom 76. Hedefim yağ oranımı %8'e çekmek. Kiloyuda kas olarak almak. Salona hergün gidiyorum. Çalışma programım 3 parça. İlk gün göğüs, ön kol. 2. gün omuz, bacak. 3.gün sırt arka kol. Karın ve bel için hergün çalışıyorum. Mekik 5x30, bel içinde 3x20 yapıyorum. Deneyimlerim ve hocamdan aldığım bilgiler bu yönde herhangi bir mesleki bilgim söz konusu değil. En iyisini eğitimli insanlar bilecektir.

Edit : Hocam bugün özellikle git evine internetten BCAA nedir ne değildir diye araştır. Sana tavsiye ediyorum dedi. Soracağın olursada gel sor dedi. Hocamı ayrı bir seviyorum hiç şunu satın al bunu satın al demiyor. Hatta çoğu ürünü satıyor ama alabildiğini doğal al. Birkaç ay daha çalış inceleriz, yeni beslenme programı yazarız gelişme olmaz ise birkaç marka tavsiye ederim diyor. (Mehmet KASAP, bizim salonda çalışıyor + eğitmen bu arada )