WSBGDH adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam eğer ilk motorunuzsa kesinlikle sağ elde bitmiyor iş.

Eski bi' motorcu olarak söylüyorum size bunu.

Ben YBR'den 600cc'lik suzukiye geçtikten sonra çok zorlandım.

O motor çok ağırdır. Az bile olsa çok az bile olsa süratliyken direksiyonu dönmez, ayarlayamazsanız düşersiniz.

Şehir içinde direksiyonu ağır olduğu için ani manevralar yapamazsınız. Yaparsanız, düşersiniz.

Ani hareketlerde ve yatışlarda bi anlık heyecanla gaza dokunursanız öbür tarafa Allah göstermesin merhaba diyebilirsiniz.

Bu motor işi çok sakat hocam.

Lâkin ticaretle alakalı bi' iş adamını bu seviyede görmek beni üzdü.

Çünkü Türk milletinde şöyle bi' yapı var, motor alacam, gösterişli kocaman bişey olsun.

Öyle değil işte, motor sürmeye;

Scooter
YBR, CBF tarzı motorlar
250CC'lik motorlar
400CC'lik motorlar
600CC'lik motorlar
800CC'lik motorlar
1000CC'lik motorlar

Şeklinde gidilmelidir.

Araba gibi değil bu ne yazık ki. 600CC liği 280 basıyor. Ve çok kısa sürede hızlanıyor. Havayla siz temas ediyorsunuz araba gibi değil. Direksiyonu çevirmiyorsunuz arabadaki gibi sadece, hem direksiyon çeviriyorsunuz hem motoru yatırıyorsunuz. Ve en kötüsüde bunları yaparken motorla aynı kıvama girenyine sizsiniz.

Ben hastanede yatarken ne adamlar geliyodu, motor kazasından..

Kolu kopan mı, bacağı kopan mı... Ya tövbe ederler motorcular büyük kazalardan sonra ya da zaten bu dünyada olmazlar.

Eğer ilk motor deneyiminizse yüksek cc lerdeki, uzak durun.
teşekkür ederim yorumunuz için en son noktasına kadar özenle okudum. Yamaha YBR 125 motorum zaten var senelerdir bindiğim ve bir adette atv kuba 250 cc atvm var. Memleketimde bindiğim aslını söylemek gerekirse yaşım ne kadar büyük olursa olsun ailem hep karşı ki şu andaki motorlara bile çok sık bindirmiyorlar bu motoru ise şu anda ailemden gizli olarak aldım. İnşallah öğrenmezler. Bir yerde hosting sektöründe iyi yerlerde olan birisiyim, esnafım diyebilirim. Yaşım 24 birazda iş stresinin verdiği yada başka birşeyin verdiği bir haz keyifi ne alacağımı ne yapacağımı şaşırmaktan ibaret.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 15:56:35 -->-> Daha önceki mesaj 15:43:51 --

Semihs adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayatta hep hırslarımız, arzularımızın peşinden gidiyoruz.. Eğer satın almadıysanız bir an önce vazgeçin.. O sağ elin hassasiyetini ayarlamak okadar büyük bir mesele ki bir anlık dalgınlığa gelirseniz sonucunda aileniz üzülür..

Sizin sevinciniz başkalarının üzüntüsü olmadan 250cc'lik bir motorla en azından başlamalısınız..
Motora kapora verdim sözü kesildi motor sahibi ile. Yalnız henüz tam alış verişi tamamlamadık. Bu motor konusunda çok hızlı davrandım. Günün sabahında karar verdim akşam satın aldım. Aklımı karıştıran bazı şeyler tabiki var tedirginliğim var motoru satın aldığım insan tek teker gidiyor ciddi hızlarda. Kullanabilirmiyim kullanamazmıyım endişeside var içimde ama sürekli kendi kendimi kandırma çabasında yapabilirsin, kullanabilirsin gibi kendimi motive etmeye çalışıyorum. Hayırlısı olsun diyorum bugün olacağı varsa olur olmazsa zaten yarın hevesimin biteceğinede adım gibide eminim. Bir anlık istek heyecan.