Backup, yedekleme, en basitinden yedek anahtarınızı aynı cebinizde ya da aynı çantada taşır mısınız. Tabi ki hayır.
Bulunduğumuz platformun geriye gitmesinin sebebi, gayet net ve açık, "ilgisizlik"

bu konuya pek girmeyelim belki bizi zararlı çıkarabilirler
Müşterilerin yedeklerini alması kadar sağlıklı bir durum olamaz burada hemfikiriz, fakat müşteriler hizmet aldığı yere güvende duyarlarsa tadından yenmez.
Güzel sohbetler.
Serkan müşterininde bilinçlenmesi gerek o zaman.
Konudaki üye ve firma için söylemiyorum bunu, genel anlamda konuşuyorum.
Sağlıklı yedekleme için ek bir backup sunucusu şart.
Firma piyasanın kat kat altına hosting satıyorsa ve müşteride gidip bu hizmeti alıp sunucuya birşey olduğunda vay benim yedeklerim gitti diyorsa ben burada firmayı değil müşteriyi hatalı bulurum. Verdiği para aldığı hosting hizmetinin bile tutarını karşılaşamazken firmadan yedekleme için ayrı sunucu açmasını beklememeli. Firma çok iyi niyetlidir müşterilerini çok düşünür her ay cebinden 200-300 lira vererek yedekleme sunucusu alır o zaman problem yok.
Bir firma hosting hizmeti için yüksek bir fiyat veriyorsa mutlaka hizmet seviyesi yüksektir, alınan para hizmet olarak müşteriye döner, firma sattığı üründen istenilen seviyede kar ederse sunucularınıda yüksek donanımlardan oluşturur, yedekleme sunucusuda alır, daha fazla çalışan çalıştırır, müşteriyi önemser, onun için mesai harcar sonuç olarak müşteri destek,yedekleme, kesintisiz hizmet konularında tatmin olur.
O yüzden müşterilerin çok komik rakamlarla aldığı hizmetlerden birşey beklememesi gerekir. Bilinçlenmek şart.