Doğru söylüyorsunuz. Ben sizin verdiğiniz 5 satır koda bakarak site adresinizi, yazıların görüntüleneceği php dosyasının adını ve uzantısını, ayrıca neye göre veritabanınızdan çekeceğinizi tahmin etmek zorundaydım. Zaten ben link yazarak bütün sonuçların direkt olarak "link" linkine gitmesini kastetmiştim.
Birşeyi küçümsediğim yok. Biraz araştırırsanız hem başkalarına olan yardımlarımda kullandığım üslubu hem de bilgi seviyemi görebilirsiniz. Boşuna ve gereksiz bir agrasiflik takınmışsınız.
Arama sonuçlarındaki konu başlığını $yaz['title'] olarak çekiyorsunuz. Ben nereden bileyim nasıl link vereceğinizi. siteniz.com/oku.php?id=15 şeklinde de çekebilirsiniz. site.com/okubunu.php?baslik=konunun başlığı şeklinde de. Siz bu bilgiyi vermeden ben nasıl tahmin edebilirim?
Diyelim ki id'ye göre çekim yapacaksınız. Veritabanınızda bu sütunun adı id olabilir. aydi olabilir, konuID olabilir, ahmet mehmet bile olabilir. Bunu nasıl tahmin edebilirim? id olsun. bu kez konunun idsini
$yaz['id'] olarak alabilirsiniz.
while($yaz=mysql_fetch_array($sorgu)){
echo '<a href="'.$yaz['id'].'">'.$yaz['title'].'</a>';
}Ama bu sefer de siz "böyle olur mu yaaa? Tıklayınca gitmiyor bu link falan yoook" diye itiraz itiraz edebilirdiniz.
Benim söylemeye çalıştığım şey şu. Blog scripti yazıyorum diyen bir kişi için fazla bilgisizsiniz. Bunu söylüyor olmam sizi küçümsediğim anlamına gelmez. Bilgisizsiniz, bilgilenin demeye çalışıyorum. Ben oraya link yazdım diye siz de gidip oraya link yazmayacaksınız. Size yardımcı olmaya çalışıyoruz, ben de herkes de. Size en uygun şekilde düzenleyip kullanmalısınız.
Her gün, komple 1000 satırlık kodu buraya yapıştırıp, neredeyse bu kodlarda bi sorun var, onu çözün de gönderin diyen en az 2 kişi çıkıyor. Yani yardım almak değil bu, iş yaptırmak. Onlar bile küçümsemeyin, yardım edin diyorlarsa, size birşey demek evet doğru değil. Ama zerre kadar küçümsediğim yok, çok umrumda da değil böyle düşünmeniz açıkçası. Ama gelip yazdığınızı gören gerçekten küçümsediğimi düşünecek.