digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yok öyle bir şey.
Hocam sana söyledim hukuki olarak aile senin üstünde karar verecek merci.
Yasal olarak kim sorumluysa onun onayı olmadan alamazlar.
Çünkü organ bağışı sadece makineye bağlıyken öldüğünde işe yarar. Sen öldükten 15 dakika sonra hastaneye gelsen, ya da hastanede acil serviste ölsen işe yaramaz. Senden doku alacaklar, veritabanında uyumlu adamı bulacaklar. MEsela doku uyan adam karsta ve o adam karstan istanbul a gelecek. Ya da adam beylikdüzünde, tuzladaki hastaneye gidecek mesai saatinde.
Organ çıkarıldıktan bir kaç saat içinde takılması gerekiyor.
Öyle kolay değil bağışlamak nakletmek.

Bir kere beyin ölümü diye bir hadise var. Doktor beyin ölümü gerçekleşti dediğinde sen ölmüyorsun. Ailen fişi çekilsin diye imza verdiğinde sen ölüyorsun. Aileler bunu kabul etmek istemezler. İstemesinler de zaten. Beyin ölüğmü gerçekleşti raporuna rağmen geri dönen hastalar mevcut.

Organ bağışı çok karışık bir olay. Ben çocukça gençlik yıllarımda bağışlamıştım. Ama anladım ki iş öyle değil. Organ bağışı senin kalbin atarken, akciğerlerin makineye bağlı nefes alırken, hücrelerine besin ve oksijen giderken, yani teorik olarak hala hayattayken gerçekleşen bir şey. Trafik kazasında öldün diyelim, seni hastaneye götürüp organları sökmüyorlar. Sen teorik olarak bitkisel hayattayken doktorun biri bu adamım beyni bitti diyor, ailen fişi çekip organları alabilirsiniz derse organları alabilirler. İzin vermezse senin ne dediğinin hiç bir önemi yok.

yok ise bu antalya da rekoru kırılan ne idi ? onlar ölmeden önce bağış yapanlar mı hocam ?