Arkadaslar Çin Dilinde Harf Kavramı Olmadıgı İcin Cinliler Rakamalara Anlam Yükleyerek Kullanıyorlar.

"İyi ve eğitim almış bir Çinli okuyucu 5000 ile 7000 karakteri bilir. Çince bir gazete okuyabilmek için en az 3000 karakter öğrenilmelidir."

Bu Kriter Kapsamında Rakamlara yükledikleri Anlamlar Nedeniyle Bu Domainlerin Çin'de Piyasası Bulunmakta. Enteresan Olan Son Yıllarda Bu Domainlerden Boşta Kalan Sayının Cok Az Olması. Ve Farklı domain Platformlarında Artık Kullanıcıların Portfoyune Girerek Min 15$-25$ Aralığında Satışa Sunulması.

Bence Varyemezin de Dikkatini Ceken Bu Konu Olması Lazım Ve Bunlarında Degerlenme Potansiyelinin Giderek Yükseliyor Olması.

Bende Sizler Gibi Henüz Erken Olduğunu Düşünüyorum Ancak Bu Olay Bir Sistmatige Kavusur Ve Tamamen Çinliler Tarafından Harflere Alternatif Olarak Görülmeye Başlarsa Özel Durumlar Haricinde Örn. 11111 - 22222 - 121212 - Vs.(Bunlar Zaten Degerli) Degerlerinin Harf Olanlar Kadar Yükselmesede Harflilere Alternatif Olarak Bir Piyasasının Olacağı Kanısındayım.

Bunlar Benim Nacizane Düşüncelerim.

Teşekkür Eder İyi Forumlar Dilerim.