Merhaba tekrardan
Hocam siz eş anlamlı kelimeler vardır diyorsunuz konunuzda ben ise eş anlamlı kelimelerin nasıl belirlendiğinden bahsediyorum. O yüzden anlattığınız konuyla değil de anlattığınız konunun bir adım öncesiyle alakalı benim söylediklerim.

Bunu daha iyi izah etmek için şöyle bir örnek vereyim. Diyelimki "edebiyat" kelimesinin güncel Türkçe karşılığı olan "yazın" kelimesi henüz "Google'ın verileri arasında yok. Google yazın kelimesini önce edebiyat, şiir, roman, kitap vb. kelimelere yakınlık derecesine göre ilişkilendirir. Varsayın ki bir çok metinde "Çağdaş edebiyat" yerine "Çağdaş yazın" kelime grubu sık sık kullanılmaya başladı. Bu durumda Google'ın bu yeni kelimeyi bir yere oturtması gerekir değil mi? İşte google bu sınıflandırmayı buna göre yaparak neyin başka bir şeyin eş anlamlısı ya da yakın anlamlısı olduğuna karar veriyor. Yani google bir süre sonra çağdaş yazının çağdaş edebiyatla aynı şey olduğuna bu şekilde karar veriyor. Kısacası ben Google'ın anlamsal kurguları nasıl yaptığına dair bilgi vermeye çalıştım. Ben sizinle aynı şeylere değinmedim aslında ben semantikten bahsetmeye çalıştım daha çok verdiğim örnek de semantik sınıflandırmalar hakkında fikirlerimi izah etmek içindi. Ben de teşekkür ederim tekrardan.