YokSun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ama benim yukarı almak istediğim alan iç kısımda olan ve absolute değeri almış alan.

Sizin açıklamanızdan sonra sorunu şimdilik şu şekilde çözdüm her ikisinede position:fixed verdim o şekilde olcak artık.Çok teşekkür ederim..
Şimdilik sorunu çözdüyseniz problem yok ancak bahsettiğiniz şeklin de çözümünü üretmek lazım aynı durumla karşılaşacak başka arkadaşlar için yardımcı olur belki. Çözüm bulursam yazacağım.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 17:10:18 -->-> Daha önceki mesaj 16:48:14 --

Problem alan1 yani kapsayıcı divin fixed ya da absolute olması ile ilgili değil, alan1 fixed tanımlandığı için içerisinde ki absolute element top:0 verdiğinizde fixed içerisinden çıkamıyor. Dolayısı ile top:-50px; gibi bir tanımlama ile dışarı çıkartabilirsiniz. Ancak bu şekilde de çözülmez çünkü alan1 kapsayıcı elementi overflow:hidden özelliğine sahip, eksi parametre verseniz dahi çıkmaz. Çözüm için jquery ile ekran yüksekliğini hesaplayıp top:-ekran yüksekliği uygulayarak sayfanın tepesine çıkartabiliriz. Tabi overflow:hidden olmamak şartı ile. Başka bir çözüm gelmiyor aklıma maalesef.