Merhaba, uzun zamandır yazmıyordum. Konu başlığından anlaşılacağı gibi "Web sektörü nereye gidiyor?" incelemesini yapacağım. Bana katılan ve katılmayan arkadaşlar olacaktır. Saygı duyarım.
Bilindiği gibi son 10 yılda web, sosyal medya ve diğer alanlar baya gelişti ve yen iş imkanları sunuldu. (seo, jquery, php asp, css&html ve fazlası). Türkiye bu sektöre ne kadar uyum sağlayabiliyor tartışılır. Sektörde profesyonel ve amatörler istediği parayı kazanamadıkları bir gerçek. Bunun nedeni firmalar, hazır sistemler. "Kur-geç" mantığıyla çalışan servisler.
Web sektörü, web yazılımcılığı gibi teknolojiyi kullanan meslekler her zaman kendini yenileyeceğinden emin olabilirsiniz. Daha 3 yıl önce Flash uygulamaları çok ilgi görüyordu. Fakat iOS ve Android gibi mobil işletim sistemleri ve tarayıcıların bir kısmı artık Flash uygulamalarını desteklemiyor. Bunun için işverenler, iş alanlar jQuery ve altarnetif dillere yöneldi.
Uzun lafın kısası kendini yenileyen bir mesleğin geleceği olur. Yeni başlayan arkadaşlara ve işin içinde olan arkadaşlara tavsiyem, kendilerini yenilemeleri ve geliştirmeleri. Sizinde yorumunuz, görüşünüz varsa okumak isterim.
Bol kazançlar.