@Jungle sizin mesajınızı dün görmemişim dediklerinizi uygulayıp geri dönüş yapacağım, sorun class ları editlemekte diğer her şeyi çözdüm. class larıda bir ihtimal hex edit ile editleyebilirim yapıları bozulmadan belki olabilir.
Oracle Fusion zaten kurmuştum programlara ve java ya aşina değilim import edilen projenin WAR olarak yine editlenip derlenmesini henüz bilmiyorum

Babadan kalma yöntemlerle şu an war edit yapmaktayım şöyle ki.
WAR ı winrar ile bir klasör içine açıyorum ve editlemek istediğim kelimeyi açılmış haldeki war içinde aratıyorum bulduğum dosya html veya class harici neyse onu tesbit ettikten sonra WAR dosyayı yine winrar ile browse ederek açmadan winrar içinden editliyorum. notpad+ da kaydet e tıklayınca zaten winrar update ediyor bunu da site altına ve sunucudaki (linux) tomcat in altındaki yerine atınca güncelleme başarı ile olmuş oluyor. Tabiiki eziyetli ama işe şimdilik yarıyor.

Easy Edit War olsa ve war dosyası keşke frontpage weya dreamweaver gibi açılsa editlemeler bir çok sayfada ard arda yapılıp kaydedilip test edilse harika olurdu.

Aslında API lerle iletişimi sağlayan bir proje ve bilenler javaya gerek yok iyi PHP bilen XML lerle haberleşildiği için bunu php ile de yapar dediler keşke bir bilen olsa minimum bir günlük yevmiye ile yardım etse harika olurdu.