Kendi tecrübemden bahsedeyim geçen sene bende girdim sınava.
Öncelikle bunları yapamıyorum zor diye hiç bir şey yoktur beynini böyle negatif düşünceler içine hapsetmeyeceksin.
Dershaneye gidiyor musun bilmiyorum ama gittiğini varsayarak yazıyorum. Orada zaten bir program yapılmıştır konuların sırası işlenişi olsun. O sırayı takip et zaman zaman bir önde bir arkada olabilirsin ama çok çizginin dışına çıkıp ekstrem şeyler denemeni tavsiye etmem. Matematik Geometri adına müfredatın yetişmemesi gibi bir olay yaşamadım ve duymadım da çevremdekilerden.
Kendini en iyi bilen sensin özellikle eksik olduğun konulara yoğunlaş.Soru bankalarından vs. Eskilerinide unutmamak adına deneme çöz bol bol. Sadece soru bankası çözdüğün zaman her konuya bakamıyorsun genelde bir veya iki farklı konunun tüm soruları bitirilme çabasına girilir.
Çalışırken kesinlikle saatlerce çalışayım kafasına girme de ki şunu bitireceğim sorularını çözeceğim onu bitir ve ara ver. Verimli çalışmak çok çalışmaktan çok daha etkilidir.
Matematikte formülleri bilmen büyük avantaj sağlar. Bazı soruları mantıkla çözebilirsin ama çok zaman alır.
Geometride asla tek yönlü düşünme. Çoğu soru için formül olmasına rağmen tek bakışta çözebileceğin sorular olacak. Fazla soru çözdükçe zaten Geometri zaman ayıracağın değil diğer sorular için zaman kazanacağın ders olacak.
YGS yaklaşıyor başarılar dilerim sınava girecek tüm arkadaşlara
Teşekkürler hocam bazı konularda aydınlattınız