Selamlar
yapmakta olduğum ürün listeleme scriptinde bir sorunla karşılaştım
kategori.php sayfam var. bu kategori.php sayfasında ilgili id'ye ait ürünleri sayfada listeletiyorum. fakat scripte sonradan bi alt kategori olayı eklemem gerekti.yönetim panelinden kategoriye alt kategori ekletebiliyorum.burada bi problem yok.ayrıca kategori.php sayfasında eğer kategorinin alt kategorisi varsa alt kategoriye ait ürünlerin, yoksa direk olarak ana kategoriye ait ürünlerin listelenmesini sağlayabiliyorm.bunu kategoriler tablomdaki alt alan adını kontrol ederek yapıyorum.
Fakat bu kategoriler tablomdaki alt alan adının panelden güncellemekte sourn yaşıyorum.
yönetim panelinden alt kategori ekletirken, kategoriler tablosunda ,alt kategorinin eklendiği ilgili kategorinin "alt" adındaki alanını "1" olarak güncellemek istiyorum.bunu nasıl yapabilirim.Şimdiden teşekkürler.
bu kısım alt kategoriyi vt'ye kaydederken kulladığım kod sorunsuz çalışıyor
$ekle=mysql_query("insert into altkategori(alt_kategori_resmi,alt_kat_adi,alt_detay,kat_id)values('$isim','$kategoriadi','$kategoridetay','$altkat')" );fakat aşağıdaki kodu yazdığımda sadece kategoriler tablomdaki en son id'li kategorinin alt alanını 1 olarak güncelliyor.benim istediğim listeden seçilen kategorinin id'si neyse onu güncellemesi.
$alt=mysql_query("update kategoriler set alt='1' where id='$id' ");bu kısımda kategori adlarını ve idsini listelettiğim kod
<?php
include("../inc/ayar.php");
$sor=mysql_query("select * from kategoriler");
while($yaz=mysql_fetch_array($sor)){
$id=$yaz['id'];
$kat_adi=$yaz['kat_adi'];
echo "<option value=$id>$kat_adi</option> " ; }
if ($cerez_varmi!="") {
echo"</select></div> </form>";
}
?>