Sitenin anahtar fonksiyonlarına veya kodlarına if ile bir anahtar tanımlayın, bu anahtarıda bir dosyadan yada veritabanındaki bir yerden çekin veya domainin vs. md5 ve sha1 li şifreleriyle oluşturabilirsiniz.
Öyle bir sistem olsun ki siz sitenizden gerekli anahtarla bu sitenin bir dosyasına atıyorum fonksiyonlar dosyasına bir POST isteği yaptığınız zaman o fonksiyonlar içinde kullandığınız değeri bu uzaktan post yaparak tetiklediğiniz kodlar değiştirsin atıyorum true iken false yapsın böylece ana fonksiyonlardaki komutlar true olmadığından çalışmayacaktır.
Bu yöntem diğerine göre daha iyi, çünkü; sizin kullandığınız yöntem her sayfa yüklenişinde sitenize bağlanıp anahtar kontrolü yapacak ve siz sitenizin domainini değiştirseniz, hosting paketi suspended olsa yada dns değiştirmesi olsa gibi durumlarda müşterilerinizle sorun yaşayacaksınız.
Ama benim dediğim yöntemle kapatmak istediğiniz siteye bir post atıp ilgili anahtarla, gerekli fonksiyonu tetikleyip, o fonksiyonda da bir yerde bulunan bir değişkenin değerini değiştirip ana fonksiyonlardaki ifler sayesinde siteyi çalışmaz hale sokabilir, istediğiniz uyarıyı verdirebilirsiniz, bu yöntemde sadece kapatmak istediğiniz siteye sizden 1 defa post gitmesi yeterlidir, kullanıcı hem size bağlanmakla uğraşıp bandwidth problemi yaşamaz, hem tam anlamıyla mantığını kavramadan kırılabilen bir sistem olmaz, hemde siz bandwidth problemi yada aşırı istek gelmesi durumunda apache'nin kilitlenmesi gibi durumlar yaşamazsınız.Sunucunuza ulaşılmasa, adres değişmiş bile olsa, siz o özel anahtarla istek yaptığınızda site sıfırlanmış olur.
Bunu lisanslama için kullanacaksanız anahtarları ve lisans bitiş günlerini bir db ye kaydedersiniz ve hostinginizden zamanlanmış görev oluşturarak bir php sayfası çağırtır bitiş günü bugüne eşit olan ve ödeme durumları 0 olan üyelerin sitelerinin ilgili sayfalarına otomatik bir post atar.
Bunu daha da geliştirerek siteyi kullanılamaz hale sokmayı geçelim, dosyaları kullanılamaz, hatta silmeye kadar dayanan sistemler yapılabilir ve sizin sisteminizin mantığına göre daha sağlıklı çalışır, eğer şartlar,fonksiyonlar,anahtarlar doğru şekilde yapılırsa sizin lisanslamanız da kolay kolay çözülmez.
Adamın o lisansı kırdırmak için bir programcıya sizin scriptinizin lisansından daha fazla para vermesi gerekir
İyi günler.