Bildiğim kadarıyla serbest ve yasal. Yani yapılabiliyorsa bir sıkıntı yoktur diye düşünüyorum. Bizde misal camii yapılıyor kampüste uzak bir noktaya, bildiğim kadarıyla bağışlarla yapılıyor. Şöyle birşey olabilir, hani yök ya da üniversite bunun için ödenek ayırmıyordur ancak bağış vb yollarla yapılabiliyor ise yapılmasına sorun çıkarmıyordur.

Hatta bizde sorun olmuştu bu Hukuk fakültesi para yok diye yarım kalmış bağış toplanmak istendiğinde kimse bağış yapmamıştı.

Kilise ya da sinagoga gelince, yine net bilmemekle birlikte ABD'de birçok ünide kilise var hatta bazılarıda mescid olduğunu da duymuştum ama bu birazda orada yaşayan nüfusa bağlı olarak yapılıyor sanırım. Yani ben x üniversitesinde okuyan ya da okuyacak olan 3 kişi için bir ibadethane açmazdım şahsen. Kaldı ki henüz o yapıda olmadığımız için niye açılıyor gibi sorularda çıkabilir ortaya.

Ekleme: Biz henüz cemevlerini bile kabul edememiş bir toplumuz, üni içinde sinagog ya da kilise ya da bunların daha küçük alanlarına hiç izin verileceğini düşünmüyorum