Pinterest ile ilgili çok yoğun sorular ve yeni açtığınız sayfaları gönderiyorsunuz. Arkadaşlar henüz o sorular için çok erken çünkü sadece 3 board açarak ve 10 içerik paylaşımı yaparak birşey elde edemezsiniz. Bakın yukarıda yazdıklarımı lütfen tekrar okuyun. Disiplinli çalışmak önemlidir. Acele ve hevesle başlayıp hevesinizi erken söndürmeyin. Bu sadece pinterest için değil her iş için geçerli bir kuraldır. Düşünmeden hareket etmemeliyiz. Bir de şunu belirteyim. Bir arkadaşımız 6 board açmış ve henüz içeriklerini girmemiş. Ama board isimlerine bakınca ciddi stratejik hata yapmış gibi görünüyor. Şimdi geleceği planlamanız için bu konuda çok kısa birşey söylemek istiyorum. Board ilk başta sizindir. Ama ileride onu pinterest ahalisine açmayı da düşünmelisiniz. Yani tren gibi upuzun ve anlamsız isim vermek yerine çok basit şekilde isimlendirme yapabilirsiniz. Şunu soracağınızı biliyorum boardın adını değiştiremez miyim. Evet değiştirirsiniz Ama ilk baştan itibaren hedefinizi iyi belirlerseniz beyniniz otomatik o belirlediğiniz hedef isme yönelik taramaya girecektir. Uzun uzun isim vermek yerine o boardın adını ben olsam "Just a face" koyardım. Hedeflediğin o ise örneğin sadece yüz fotoğraflarını önce webden avlar sonra pinterest içinde tarama yaparak konuyu ilerletirdim. İşin kolayına kaçmak değil bu yaptığım şey sadece insanlar için akılda kalıcı board açma önerisi. Elbette son karar sizindir.
Bu arada bir arkadaşımız ısrarla webden bir türlü kaliteli resim, fotoğraf içeriği olan siteleri bulamadığını ve onları pinleyemediğini söylemiş. Ben genellikle başka sosyal ağları kullanıyorum bunun için. Stumbleupon pin paylaşımı için iyi durumda. Reddit ve Thumblr yine sağlam kaynaklar. Sadece hedeflediğiniz konuyu belirleyin bu ağlarda işi ilerletin. Veya sadece video tutorial boardı yapacaksanız artık onun da kaynaklarını söylememe gerek yok sanırım.
Bir arkadaşımız makyaj malzemeleri ile ilgili boardlar açmak istediğini ve bunun cpa ile nasıl ilişkilendireceğini bilmediğini söylemiş. Öncelikle doğru bir düşüncede olduğunuzu belirtmek isterim. Bunun iki yolu var aslında bir normal bir blog açıp makyaj malzemeleri ile ilgili 200-300 içerik girersiniz ve içeriğin içine offerlarınızı yerleştirirsiniz. Pinterest te buna yönelik çalışma yaparsınız. İkincisi de çok eski yazılarımda bahsettiğim landing page ile ilgilenebilirsiniz. Her boardınız için ayrı LP'ler bile yapabilirsiniz. Sonuçta hedeflenen sosyal ağlardan organik trafik anında geri dönüşüm ve yüksek profit ise bu konuları es geçmemek gerekir.
Umarım sorularınıza yanıt verebilmişimdir. Dediğim gibi daha sakin ve akıllı hareket etmek, plan yapmak ve hedefi belirli bir işe koyulmak gerekir.
Bol kazançlar diliyorum