bulent33 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O zaman hoşgeldin domain piyasasına kardeşim...
keyifle okudum, elinize sağlık.

Domain üzerine ne bildiğimi bilmediğim içi kıyas yapabilecek bir durumum yok...Ama yeni olmak toy olmak anlamına gelmiyor. İşim gereği şu özelliklere sahip biriyimdir. - İyi görür, - İyi analiz eder, - ve iyi bir pazarlamacıyımdır...

Doman pazarlama konusunda kendimce şu açığı gördüm ve o yüzden germeye karar verdim; İşi yapanların %80'i spesifik olmuyor. Yani piyasa tabiriyle iki tür ticaret yapan var. Sürümcüler ve diğerleri.

Sürümden kazan arkadaşlar, 1$ a alıp, 20 liraya bile satsa mükemmel bir kazanç. Açık artırmalara girip iyi domainler alıp, kısa vadede tekrar satabilen arkadaşlar... tüm bunlar işin %80 ini oluşturuyor.

Kendimi bu %80 in (nisbeten) dışında tutuyorum. Vaktim yok derken (yanlış anlaşılmış olabilir diye söylüyorum), ben açık artırmaları takip etmek zorunda filan değilim. Forumları takip etmek zorundada değilim. Eğer spesifik konularda girmeyi düşünüyorsanız pazarınız bugün için oldukça kısır demektir. İsterseniz örnek vereyim daha iyi olur. Ben şimdi tutup telepresence kelimesinden giriyorum ve yatırımlarımı bu ve türevlerine yapıyorum. Söylermisiniz bana kaç kişinin aklına gelir, ne olduğunu bilir. Ama biliyorumki satacağım zaman gerçekten ciddi rakamlara gidecektir. Kurallar belirliyorum diyorum ama anlatamıyorum. Kurallar iyidir. Belirlemezsen batarsın ben bunu bilirim. Asla ".com" dışında alma, "açık artırmalarla uğraşma"....vb. bunlar güzel kurallardır, oyunu belirlemiş olursunuz, disiplindir. Evet haklısınız, bir çok iş gibi domain işide susmaktır. Aylarca oturup birinci sıraya çıkardığım ve ekmeğini yetiğim nice sitemi, neden tutup buralarda paylaşayımki. Tabiki paylaşılmaz. Niye? Çünkü paylaşınca insanları uyandırmış olursunuz, sizi yerinizden ederler Bunun gibi birşeydir sizin dediğiniz. Siz bakkal hesabı diyebilirsiniz. Saygıyla karşılarım. Ama benim çıkardığım o 50 domain için ne kadar kafa patlattığıma inanamazsınız. ve ayrıca, iyi bir domain bekletilmez diye bir şey yok. Hiç kimse, bilmediği bir şeyi satın alamaz. ve o ööööyle bekler. Domain satış konusunda hangi site vs. gibi sorular sormamda normal. Ben bilmiyormuyum, öğrenmedimmi? Tabiki biliyorum. Ama soruyorumki, "aman sakın şuradan satmaya kalkma, çok sahtekarlardır" vs. gibi şeyleri, canı yananları öğrenmek isterim. Bu daha iyi yol aldırır insana...... Yanlış yapmayacakmıyım? Tabiki yapacağım... deneme yamulma değilmi her şey zaten

Evet, herkes girmeli, ortalık canlanmalı... ve kesinlikle haklasınız, fazla kendine güvenen bir giriş yapdım

Her zaman dediğim bir söz vardır; "Sidik yarıştırmayalım, akıl yarıştıralım"

O yüzden eleştirileriniz için tekrar tekrar teşekkürler, elinize sağlık.
.