Daha önceki sorumdaki problem çözüldü, artık reklamlar çıkıyor banner olarak.
Anlamadığım bir konu daha mevcut.
İlk öncelerde tbm olarak 30 kuruş seçmiştik, ortalama 12 kuruştan bütün gösterimleri yapmıştı sistem, bir kaç gün böyle devam ettik.
Sonra bir test edeyim istedim ve tbm olarak 8 kuruş maksimum seçtim, bu durumda trafik yine aynı hızda gelmeye devam etti ve ben ortalama 5 kuruş ödemeye başladım reklamlara.
Yani tbm 30 ken 12 kuruş ortalama ile gelen trafik ve kişi sayısı ile tbm 8 ken 5 kuruş ortalama ile gelen trafik ve kişi sayısı değişmedi, hatta benim masrafım azaldığı için, günlük bütçem ile aldığım trafik 2 katını geçti eskiye oranla.
Şimdi bu kadar ucuza reklam alırken, ben neden tbm yi yüksek tutmalıyım?
Aklıma bir tek cevap geliyor: Tbm yüksek olduğunda, reklam daha kaliteli sitelerde çıkabiliyor?
Peki kalite site nedir? Yani bizim sistemde bir ürün satışı yok, performansı sisteme üye olan kişilere oranlayarak tahmin ediyoruz. 12 kuruş ortalama tık başı verirken üye sayısı ile 5 kuruş ortalama verirken aldığımız üye sayısı arasında büyük fark var, yani 5 kuruşa daha çok üye çıkıyor çünkü aynı günlük limitte daha çok kişi giriyor sitemize.
Şimdi birisi bana yüksek tbm vermek gerektiğini bir şekilde savunabilir mi ve neye göre savunabilir?
Ben şu an 5 kuruş öderken, yarın bu tbm yi 15 kuruş yaptığımda, şu an 5 kuruştan benim reklamlarımı gösteren sitelerde çıkmayacak mı yani reklam? O siteyi google çöp site gibi algılayacak ve benim reklamlarımı daha kaliteli sitelere mi yönlendirecek?
Bilgilendirirseniz sevinirim.
Saygılar
Genel Olarak Söylüyorum.
Eğer TBM Yükseltirseniz Görüntülenme Sayınız Yükselir Buna Göre Tıklama Sayılarındada Artış Olur. TO Yükselirse Reklam kalite puanınız yükselir. buda daha az parayla daha iyi performans almanızı sağlar
Misal R10.net sitesine webmaster,hosting,domain,reklamcı vs. gibi kişiler reklamlaının yayınlanmasını isterler biz r10.nete kaliteli site diyelim. doğal olarak herkes kaliteli sitede (burda) çıkmak isteyecekler. buda şöyle olucak r10.net üzerinde en çok TBM veren en çok gösterim alır.
ben direk TBM Yükseltin demiyorum. öncelikle Kitlenizi belirleyin ona göre TBM nizi yükseltin.