xxx sitesinin sayın sahibi veya web yöneticisi,
Sitenizdeki sayfaların bazılarında Google'ın Web Yöneticisi Kuralları'na uuymayan teknikler kullanılıyor olabilir.
Özellikle PageRank'i etkilemek amacıyla sitenize yönelik sahte görünen veya doğal olmayabilecek bağlantıları arayın. Doğal olmayan bağlantılara örnek olarak PageRank geçiren bağlantılar satın alan veya bağlantı şemalarına dahil olan bağlantılar verilebilir.
Sitenizin kalite kurallarımıza uyması için sitenizde gerekli değişiklikleri yapmanızı öneririz. Bu değişiklikleri yaptıktan sonra, lütfen sitenizi Google'ın arama sonuçlarında yeniden değerlendirilmesi için gönderin.
Sitenize yönelik doğal olmayan bağlantılar bulursanız ve bu bağlantıları denetleyemiyor veya kaldıramıyorsanız, lütfen ilgili ayrıntıları yeniden değerlendirme isteğinizde belirtin.
Bu sorunun nasıl çözüleceği ile ilgili başka sorularınız varsa, lütfen destek için Web Yöneticisi Yardım Forumumuza bakın.
Saygılarımızla,
Google Arama Kalitesi Ekibi
Yeniden değerlendirme isteğine karşılık mesajını aldım. Burada sözü edilen satın alınan backlinkler mi? Yoksa başkalarına satmış olduğum linkler mi? Her ikisi de mi?
Sonuç olarak link satmış olmam veya satın almış olmam dolayı ceza yedim. Bunları telafi ederek, yeniden değerlendirme isteğinde bulunacağım. Fakat satın aldığım linklerin hangilerini kaldırmam gerekiyor bu çok sıkıntılı olacak. Yaklaşık 100bin backlink var şuanda. Burda önemli olan sanırım footer backlinkler. Çünkü tekrar kontrol yapacak olan bir insan olacak. Bilgisayar kontrol etmeyecek durumu. Link veren siteden o linki satın alıp almadığımı anlaması söz konusudur. Bu durumda bütün ücretli bağlantıları kaldırırsam binlerce backlink silinecek. Bu da siteyi kötü etkilemez mi?
Satın almış olduğun linkler, yani sana bağlantı veren sitelerdeki linklerin.